x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Custodele Coroanei a mâncat la popotă

Custodele Coroanei a mâncat la popotă

de Monica Cosac    |    18 Ian 2018   •   14:03
Custodele Coroanei a mâncat la popotă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Custodele Coroanei române Margareta a vizitat, ieri, Inspectoratul General al Jandarmeriei, prilej cu care a mulţumit pentru participarea jandarmilor la cele cinci zile de ceremonii dedicate funeraliilor Regelui Mihai.

Custodele Coroanei şi principele Radu au fost întâmpinaţi de către comandantul Jandarmeriei Române, colonel Sebastian Cucoş, prilej cu care reprezentanţii Casei Regale au primit onorul Detaşamentului de Cavalerie al Jandarmeriei Capitalei. După ce au transmis mesajul de mulţumire al Casei Regale, au vizitat Muzeul Armei şi s-au recules la biserica Inspectoratului General, au comunicat reprezentanţii Jandarmeriei. “Ca într-un gest de omagiu adus străbunicii Majestăţii Sale, Regina Maria, numită de către popor , Majestatea Sa Margareta a luat masa cu ofiţerii şi subofiţerii jandarmi la popota cazarmei Băneasa”, mai spune sursa citată.

Prima unitate de gardă a Armatei a fost înfiinţată de regele Carol I şi era alcătuită din jandarmi călare. În anul 1908, regele Carol I a semnat Înaltul Decret Regal nr. 985, prin care a luat fiinţă Regimentul de Escortă Regal, alcătuit din Divizionul de Jandarmi Călări Bucureşti.

×