x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Haos şi incidente la protestul taximetriştilor

Haos şi incidente la protestul taximetriştilor

de Monica Cosac    |    18 Apr 2019   •   09:55
Haos şi incidente la protestul taximetriştilor
Sursa foto: Victor Stroe

Centrul Capitalei a fost blocat, din nou, de un protest al taximetriştilor. Şoferii bucureşteni s-au confruntat, ieri, cu încă 12 ore de restricţii de circulaţie (6:00-18:00), deoarece aproximativ 3.500 de taximetrişti s-au adunat în Piața Victoriei, nemulţumiţi de faptul că Guvernul intenţionează să creeze un cadru legal pentru aplicaţiile de car-sharing, în loc să le interzică. Pe lângă haosul creat în Bucureşti, nu au lipsit nici incidentele de la protestul transportatorilor.

Taximetriștilor din Bucureşti și Ilfov li s-au alăturat şi câteva sute de şoferi veniţi din alte oraşe, iar aceştia au simţit nevoia să-şi facă simţită prezenţa încă de la ora 5:30 dimineaţa, claxonând în cor, pe tot traseul, încă de la intrarea în Capitală şi până la locul în care primiseră autorizaţie să protesteze, Piaţa Victoriei. Taximetriștii au adus în fața Guvernului și un coșciug și o cruce, cu mesajul „RIP UBER” (n.r. - odihnească-se în pace).

Protestul nu a fost lipsit, însă, de incidente. Doi dintre taximetriști care participau la protestul organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportorilor Autorizaţi din România (COTAR) au aruncat cu ouă într-un taxi ce transporta clienți, în semn de nemulțumire că nu participă și el la protest. Cei doi au fost sancționați cu câte 500 de lei fiecare, potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Capitalei.

Un alt incident a vizat un bărbat care a oprit mașina în dreptul protestatarilor din Piața Victoriei și le-a arătat semne obscene. În replică, taximetriştii l-au înjurat şi l-au scuipat pe bucureşteanul supărat. Unul a primit avertisment, iar celălalt a fost amendat cu 500 de lei.

Reamintim că este a patra oară când taximetriştii protestează, de la începutul acestui an, şi a 11-a oară în ultimii doi ani.

 

Reacţia UBER: E dreptul consumatorilor de a alege

„Vrem să colaborăm cu industria de taxi așa cum facem în alte țări. De fapt, mulți șoferi de taxi deja folosesc aplicația noastră. Însă, nu vom fi niciodată de acord cu patronatele care se opun tehnologiei și dreptului consumatorilor de a alege. Avem încredere că Guvernul va opta să nu limiteze serviciile de ridesharing, ci să le reglementeze corect, în interesul a milioane de români care folosesc și aceste aplicații și vor să aibă în continuare mai multe opțiuni de transport”, a transmis Uber, ca reacţie la protestul COTAR împotriva intenției Guvernului de a crea un cadru de reglementare și pentru serviciile de ridesharing.

 

 

×
Subiecte în articol: protest taximetristi