x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Maramureş: Aeroportul internaţional Baia Mare, redeschis traficului aerian în septembrie

Maramureş: Aeroportul internaţional Baia Mare, redeschis traficului aerian în septembrie

15 Iun 2016   •   17:46
Maramureş: Aeroportul internaţional Baia Mare, redeschis traficului aerian în septembrie

Zborurile interne şi externe din şi în spre Baia Mare ar putea să fie operabile din luna septembrie, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul Aeroportului Internaţional Baia Mare, Dorin Buda.

"La modul cum decurg lucrările de prelungire, modernizare a pistei, dar şi conform contractului încheiat de beneficiar (Ministerul Transporturilor, CJ Maramureş) cu firma constructoare, aeroportul ar putea fi redeschis traficului intern şi internaţional din luna septembrie. Toate lucrările de execuţie sunt în grafic, iar partea cea mai dificilă, construcţia unui nou pod peste râul Băiţa pentru devierea unui drum comunal se află în stadiu avansat de şantier. Lunile de vară sunt optime pentru execuţia unor lucrări de anvergura celor care necesită anumite temperaturi, dar şi un timp prielnic pentru executarea lor", a spus Dorin Buda.

Finalizarea lucrărilor la pista de aterizare-decolare va permite aterizare aeronavelor mediu curier de marfă şi pasageri cât şi o mai bună rulare.

De asemenea, odată cu aducerea pistei la lungimea de peste 2.200 de metri a crescut şi interesul agenţilor economici, români şi străini de a deschide baze logistice şi de producţie în vecinătatea aeroportului.

"Avem o companie americană specializată în producerea de componente pentru industria aeronautică care deţine o fabrică în judeţ şi a achiziţionat o suprafaţă apreciabilă de teren chiar în vecinătatea aeroportului, iar intenţia lor e să construiască o bretea care să facă legătura dintre viitoare bază logistică şi pistă. Mai avem şi alţi agenţi economici care deţin deja firme şi baze de producţie în vecinătatea aeroportului sau în localitatea Tăuţii Măgherăuş. Cred din acest moment putem vorbi despre o reaşezare a aeroportului Baia Mare în zona economicului de mare interes", a precizat Dorin Buda.

Acesta a mai arătat că odată cu reluarea zborurilor companiei Tarom dintre Bucureşti şi Baia Mare, alte două companii low cost ar putea opera zboruri spre această destinaţie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: aeroportul baia mare