x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Marile parcuri din Sectorul 6 se transformă în cinematografe în aer liber

Marile parcuri din Sectorul 6 se transformă în cinematografe în aer liber

de Redacția Jurnalul    |    01 Aug 2024   •   17:30
Marile parcuri din Sectorul 6 se transformă în cinematografe în aer liber

Marile parcuri din Sectorul 6 se transformă, în luna august, în cinematografe în aer liber, cu acces gratuit. 32 de pelicule celebre, unele de Oscar, vor rula pe ecrane gigant, seară de seară, în câte o locație. Startul filmelor sub stele va fi dat în Piațeta Favorit.

„Veste bună pentru cinefilii de toate vârstele. În perioada 8 august – 8 septembrie 2024 are loc un maraton al filmelor. Începe , un eveniment cu acces gratuit, organizat de Primăria Sectorului 6. Piațeta Favorit, Parcul Drumul Taberei, Parcul Liniei, Parcul Crângași și Parcul Marin Preda se transformă, rând pe rând, în cinematografe în aer liber. Pe ecrane uriașe, vor rula filme de toate genurile, pentru toate gusturile și vârstele, de la animație și comedii, până la aventură, acțiune, dramă, SF. Filmele încep seara, de la ora 20.30, când se mai răcorește afară. Spectatorii le urmăresc de pe sute de pufuri colorate, așezate pe iarbă, sau de pe scaune și băncuțe, toate puse la dispoziție de organizatori. Cine dorește, poate să-și aducă păturica de acasă”, anunță Primăria Sectorului 6.

Cinefilii pot aduce rechizite și jucării pentru copiii defavorizați din Sectorul 6. Magazinul caritabil SocialXchange amenajează, în fiecare seară de „Cinema sub Stele”, un punct de colectare, unde se strâng caiete, ghiozdane, instrumente de scris, dispozitive electronice și orice fel de articole școlare nefolosite sau rămase din anii trecuți. Donațiile sunt colectate transparent și eficient, urmând să fie redistribuite celor care au nevoie, înainte de începerea școlii.

Cinema sub Stele debutează, anul acesta, în proaspăt inaugurata Piațetă Favorit, un loc special conceput pentru evenimente culturale și artistice în comunitate. „Staționează ” aici 4 seri, apoi se mută câte o săptămână în câte un parc din sector.
Ca și anul trecut, în Parcul Drumul Taberei, de luni până joi filmele pot fi văzute de la amfiteatru, iar pe timpul weekend-ului atât de la amfiteatru, cât și de pe lac, din bărci și hidrobiciclete oferite gratuit de la debarcader (cu o oră înainte de începerea filmului, pe principiul „primul venit primul servit). Astfel, aici, în ultimele trei seri, filmele rulează de pe două ecrane simultan: unul îndreptat spre amfiteatru, altul spre lac.

Printre filme sunt programate anul acesta se numără Good Will Hunting, Naufragiatul, Misiune imposibilă, Prinde-mă, dacă poți!, Forrest Gump, Închisoarea îngerilor și Regele Arthur.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: parcuri cinematografe