x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Raed Arafat: Sunt probleme cu furnizarea gazului la Videle; spitalul şi căminul pentru persoane cu dizabilităţi sunt afectate, dar s-au găsit surse alternative de încălzire

Raed Arafat: Sunt probleme cu furnizarea gazului la Videle; spitalul şi căminul pentru persoane cu dizabilităţi sunt afectate, dar s-au găsit surse alternative de încălzire

07 Ian 2017   •   18:29
Raed Arafat: Sunt probleme cu furnizarea gazului la Videle; spitalul şi căminul pentru persoane cu dizabilităţi sunt afectate, dar s-au găsit surse alternative de încălzire

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, sâmbătă, că există o problemă cu furnizarea gazului la Videle, care afectează spitalul şi căminul pentru persoane cu dizabilităţi din localitate.

"În Videle avem informarea că este problemă cu furnizarea gazului, este o problemă care cel mai probabil este rezultatul unui dop de gheaţă pe ţeava de furnizare a gazului. La acest moment, am primit informarea că sunt trei echipe care lucrează pe rezolvarea problemei. Situaţia cu care ne confruntăm este a spitalului şi a căminului pentru persoane cu dizabilităţi. Am luat legătura cu managerul spitalului, care a asigurat momentan căldura, mai ales în secţia de pediatrie. Există în spital 21 de copii şi cinci gravide, pe lângă (...) alţi pacienţi care sunt internaţi acolo", a declarat Raed Arafat, la videoconferinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, convocată sâmbătă la sediul MAI.

Potrivit lui Arafat, situaţia este în prezent monitorizată şi urmează să se decidă dacă vor fi relocate persoanele aflate în aceste două instituţii.

"Urmărim situaţia. Deja colegii de la ISU se pregătesc. (...) Este posibil să luăm decizia în următoarele 2-3 ore, dacă nu se rezolvă problema, pentru relocarea persoanelor care sunt în aceste două clădiri, în aceste două instituţii", a mai afirmat Raed Arafat.

Surse alternative de încălzire asigură temperatura optimă pentru pacienţii spitalului şi căminului pentru persoane cu dizabilităţi din oraşul Videle, potrivit primarului Nicolae Bădănoiu.

În timp ce autorităţile intervin pentru remedierea problemei ce stopează furnizarea gazelor din cauza formării unui dop de gheaţă pe magistrală, este luată în calcul şi varianta transportării pacienţilor la Alexandria.

"Am apelat la încălzirea electrică. Actul medical nu a avut de suferit. A fost asigurată temperatura optimă. Avem 24 de grade în saloane. Încălzirea se face electric, cu radiatoare şi ce mai avem în dotare. Se lucrează la magistrală pentru dezgheţare. Este un dop de gheaţă pe magistrală. Am informat toate instituţiile. Avem echipe de la Ministerul Afacerilor Interne, de la CEZ care asigură într-o eventuală, Doamne fereşte, nemaifiind gaze, să avem posibilitatea să intervenim. Altă soluţie la nivel de oraş nu avem deocamdată", a declarat, pentru AGERPRES, primarul oraşului Videle, Nicolae Bădănoiu.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: raed arafat videle spitale