x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Senatul nu mai are bani pentru pensiile speciale

Senatul nu mai are bani pentru pensiile speciale

27 Iun 2017   •   17:49
Senatul nu mai are bani pentru pensiile speciale

Foştii senatori nu vor mai beneficia începând cu această lună de pensii speciale, din cauza fondurilor insuficiente prevăzute în bugetul Senatului. 

Fostul senator de Botoşani Dumitru Codreanu, care a deţinut un mandat în perioada 2000-2004, a fost înştiinţat de conducerea Camerei superioare că nu va mai primi indemnizaţia specială pentru limită de vârstă acordată foştilor senatori. 

"Fondurile aprobate Senatului la Capitolul 61.01 'Asigurări şi asistenţă socială' - Titlul 57 'Asistenţă socială' destinat plăţii indemnizaţiilor pentru limită de vârstă foştilor demnitari ai statului sunt insuficiente, reprezentând circa 50% din fondurile necesare. Acest lucru se datorează şi faptului că după încheierea mandatului 2012-2016 numărul persoanelor care beneficiază de aceste drepturi s-a dublat, astfel că, începând cu luna iunie a anului curent, Senatul se va afla în imposibilitatea efectuării plăţii indemnizaţiilor foştilor demnitari", se arată în adresa înaintată de Senat fostului parlamentar de Botoşani, după cum a declarat acesta. 

Conducerea Senatului subliniază, în acelaşi document, că a făcut adrese către Ministerul Finanţelor pentru suplimentarea fondurilor la acest capitol. AGERPRES

×