x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Zi de FOC pentru salvamontiști. Zeci de persoane au fost SALVATE

Zi de FOC pentru salvamontiști. Zeci de persoane au fost SALVATE

26 Dec 2021   •   09:28
Zi de FOC pentru salvamontiști. Zeci de persoane au fost SALVATE

Sâmbătă a fost o zi încărcată pentru salvamontiștii din înteaga țară. Aceștia au salvat 40 de persoane din zonele de munte.

„Zi de foc pentru salvamontiștii din întreagă țară solicitați sa intervină la un număr foarte mare de evenimente. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 34 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor”, a anunțat Dispeceratul Național Salvamont.

Cele mai multe intervenții au avut salvatorii montani din Bușteni și Lupeni, iar salvamontiștii din Sibiu au intervenit în 4 cazuri.

Au fost salvate 40 de persoane, dintre care 18 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 15 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană.

Peste 600 de salvamontiști se află la datorie în aceste zile în bazele de intervenție, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă și în zonele montane în care se înregistrează afluență turistică mare.

 

×
Subiecte în articol: salvamont