x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Băncilă (ANM): Până marţi, vremea va fi deosebit de rece în Bucureşti

Băncilă (ANM): Până marţi, vremea va fi deosebit de rece în Bucureşti

09 Feb 2017   •   13:28
Băncilă (ANM): Până marţi, vremea va fi deosebit de rece în Bucureşti
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Bucureştiul va fi afectat, până marţi, de un val de frig, cu dimineţi şi nopţi geroase, a anunţat, joi, şeful Centrului Naţional de Prognoză Meteo de la Administraţia Naţională de Meteorologie, Gabriela Băncilă. 

"În Capitală, în tot acest interval, estimăm că temperatura nu va depăşi pe parcursul zilelor minus 6 - minus 4 grade, în timp ce în cursul nopţilor se vor înregistra temperaturi în jur de minus 14 - minus 9 grade, cel mult. Cu alte cuvinte, un interval destul de lung cu vreme foarte rece, deosebit de rece", a precizat ea, la Comandamentul de iarnă convocat la Primăria Generală. 

Băncilă a menţionat că în Bucureşti, pe parcursul ultimelor 24 de ore, s-a depus un strat de 12 - 16 centimetri de zăpadă. 

"Totalizăm în momentul de faţă un strat de zăpadă de 13 - 22 centimetri măsuraţi, în platformele staţiilor meteorologice. Pe parcursul zilei de azi vor mai fi intervale în care va ninge slab, vântul va atinge cote de moderat 35 - 40 km/h, dar nu se vor depune mai mult de 2 - 3 cm de zăpadă, peste cea existentă deja", a adăugat ea. 

Iuliana Popescu, şef serviciu în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, a declarat că în noaptea de miercuri spre joi, în centrele DGASMB, erau cazate 480 de persoane. 

De asemenea, sunt monitorizaţi alţi 36 de cetăţeni fără locuinţă care nu au dorit să stea în adăposturile speciale. Acestora le-au fost distribuite pături şi hrană. Iuliana Popescu şi-a exprimat speranţa că aceste persoane vor accepta să vină în centrele Direcţiei, în condiţiile în care urmează mai multe zile geroase. AGERPRES

×