x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Agios Georgios, sau o vacanta in stil pur grecesc

Agios Georgios, sau o vacanta in stil pur grecesc

19 Iun 2013   •   17:01
Agios Georgios, sau o vacanta in stil pur grecesc

O vacanta pe insula de smarald inseamna diversitate. Corfu are plaje de toate felurile, sate mici de pescari ascunse in golfulete, campuri fertile si munti maiestuosi, de unde poti admira insula in toata splendoarea ei, iar din varful muntelui Pantokrator poti chiar vedea Italia!

Gurile rele spun ca industria turismului a stirbit din farmecul traditional al insulei Corfu, dar sunt locuri care demonstreaza ca se insala. Unul dintre acestea este mica statiune Agios Georgios, care are tot ce-i trebuie ca sa te simti bine: plaje superbe care se continua in marea limpede precum cristalul, taverne si restaurante pe malul marii si hoteluri cochete. Localnicii traiesc asa cum o faceau si acum 50 de ani, agricultura si pescuitul sunt la fel de importante, iar turistii se vor adapta cu placere stilului de viata rural.

Asezata intre doua dealuri, inconjurata de coline imbracate in pini, Agios Giorgios are peisaje pitoresti, de-o frumusete tulburatoare. Plaja nu este niciodata aglomerata – perfecta pentru cuplurile de indragostiti care cauta liniste. Pentru doritorii de adrenalina si miscare exista in apropiere un Aqua Park, iar amatorii de sporturi nautice pot practica ski nautic sau snorkeling.

Daca iti petreci vacanta la Agios Giorgios trebuie neaparat sa faci o minicroaziera si sa admiri orasul de pe mare. Fa plaja la Glyfada, una dintre cele mai bune plaje din Grecia, si cand te razbeste foamea, pe strada principala gasesti taverne in care vei testa deliciile bucatariei grecesti. Incearca specialitatile locale, calamar umplut cu sunca, branza si usturoi, sau sardinele proaspete, abia luate de pe gratar, totul insotit de o bere rece ca gheata.

Dupa o masa copioasa, fa o plimbare pe dealurile din jur. Urca pe poteca intortocheata care duce la Sinarades, exploreaza satele traditionale si descopera frumusetea naturala a Cretei.

Cand se apropie inserarea, intoarce-te in Agios Giorgios, opreste-te la o taverna si  admira un apus magnific in sunet de bouzouki.

Oferta sejur Corfu
Hotel Belvedere 3* - de la 409 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu all inclusive, asistenta turistica. Europa Travel, www.europatravel.ro


×
Subiecte în articol: oferta sejur Corfu