x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Descoperă plajele sălbatice de la Marea Neagră

Descoperă plajele sălbatice de la Marea Neagră

de Oana Portase    |    17 Iul 2015   •   19:57
Descoperă plajele sălbatice de la Marea Neagră

Litoralul românesc are frumusețile sale și e ofertant pentru toate vârstele, însă parcă în ultimii ani devine tot mai aglomerat. Iubim Vama Veche pentru ce a fost și este, dar e o plajă atât de însuflețită zi și noapte încât nu este un loc recomandat pentru cei care vor să se retragă în liniște la mare. Românii par să fi descoperit și mai puțin cunoscutele plaje de la Corbu sau Vadu. Însă la doar câțiva kilometri de Vama Veche se află câteva plaje aproape pustii, unde te poți relaxa în voie.



Plaja Ezerets, din satul de pescari

La 18 kilometri de Vama Veche se află satul bulgăresc Krapets, cu o plajă ceva mai agitată și cu multe locuri de cazare. Însă satul ascunde o adevărată comoară pentru puținii cunoscători: plaja Ezerets, situată la sud de Krapets. Este o plajă aproape pustie și sălbatică, numai bună pentru cei care vor să stea cu cortul. Satul este aproape, așa că aprovizionarea se poate face ușor. Marea parcă e mai albastră aici și te duce cu gândul la azuriul apelor din Grecia.



Relaxare și sport extrem la Tyulenovo

Dacă nu vreți să faceți plajă pe nisip, ci să vă relaxați pe stâncile de pe litoral, Tyulenovo este locul potrivit pentru voi. Nu are plajă cu nisip, ci o faleză stâncoasă și multe grote care pot fi explorate. Satul din apropiere este și el aproape pustiu, cu foarte puține case locuite. Tyulenovo este un loc preferat de cei care fac scuba diving, snorkeling, sărituri de pe stânci și chiar escaladă. Plaja stâncoasă este foarte aproape de plaja cu far, Shabla.



Shabla, plaja cu far, din satul părăsit

Puțin mai încolo de Ezerets și la 30 de kilometri de Vama Veche, găsiți o plajă cu totul misterioasă și pustie. Chiar și peisajul îți dă impresia unui sat părăsit. Plaja nu este amenajată pentru turiști, așa că, în anumite zone, are destule alge și scoici, dar e foarte curată în rest, mai ales din lipsa turiștilor. Doar câteva bărci pescărești animă locul. Farul roșu, cel mai vechi de pe ţărmul bulgăresc, îmbogăţește peisajul și este un punct de reper excelent. A fost reconstruit cu o fundaţie impresionantă și continuă să lumineze în fiecare noapte.



Golful Bolata

Bolata se află la 60 de kilometri de Vama Veche și este situat în mijlocul Rezervației Naturale Kaliakra. Despre Golful Bolata se spune că are una dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Are maluri înalte, cărămizii, apa e limpede și nu foarte adâncă, iar pescarii care se întorc seara din larg contribuie la un peisaj cu totul deosebit. Bolata este o plajă ceva mai cunoscută, așa că în unele weekend-uri se umple de turiști, în special bulgari. Și dacă tot porniți în drum spre Bolata, ar fi păcat să nu treceți și pe la ferma de scoici Dalboka. Restaurantul de acolo este amenajat la malul mării și e renumit pentru delicatesele cu fructe de mare.

×
Subiecte în articol: plaje salbatice plaje marea neagră