x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii DESTINAȚIA SĂPTĂMÂNII. Sankt Petersburg

DESTINAȚIA SĂPTĂMÂNII. Sankt Petersburg

07 Iul 2015   •   11:07
DESTINAȚIA SĂPTĂMÂNII. Sankt Petersburg

O combinație perfectă între fascinanta moștenire rusă cu aspectul specific european, Sankt Petersburg are toate atuurile pentru a fi considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii.

Deci, o destinație perfectă pentru un city break răcoros în mijloc de iulie. Sankt Petersburg este al doilea cel mai mare oraș al Rusiei, un adevărat competitor al Moscovei în materie de turism.

Imaginea sa grandioasă se datorează varietății detaliilor arhitecturale: palate, catedrale, biserici, grădini și parcuri vaste, monumente și sculpturi decorative, bulevarde lungi și drepte.

O notă aparte o dă și raul Neva, cu multe canale, poduri și cheiuri din granit, ceea ce a făcut ca Sankt Petersburg să mai fie numit și Veneția Nordului.

Dintr-un city break în orașul rusesc nu trebuie să lipsească vizitele la Grădina de Vară - principalul loc de promenadă, Biserica Învierii, Muzeul Rus de Stat dar și Complexul Peterhof, un ansamblu de grădini și palate construite la cererea Țarului Petru cel Mare. O minivacanță de 3 zile în orașul de pe Neva are un preț de pornire de 450 de euro de persoană, transport, cazare și mic dejun.
 

×