x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cele mai bune taverne din Santorini

Cele mai bune taverne din Santorini

15 Mai 2013   •   13:46
Cele mai bune taverne din Santorini

Santorini… plaje minunate, unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din lume si mancare excelenta, ce trebuie neaparat degustata.

Presarat cu sate micute, cu case albe, alei pietruite si biserici cu cupola albastra, ce privesc spre caldera, Santorini ofera privelisti de o uluitoare frumusete. Daca adaugam si gastronomia locala, un amestec de mediteranean si bucutarie traditionala greceasca, obtinem ingredientele pentru o vacanta perfecta!

In Fira, restaurantul Arhipelaghos este una dintre cele mai bune alegeri daca vrei sa admiri si faimosul apus de soare. Situat pe o stanca de langa caldera, restaurantul ofera o priveliste extraordinara, iar bucataria mediteraneano-greceasca este de-a dreptul divina. Preturile sunt, insa, putin mai ridicate decat in alte locuri.

In schimb, la taverna lui Nikolas, tot in Fira, preturile sunt mai mult decat acceptabile, atmosfera – deosebit de placuta iar calitatea preparatelor – excelenta! Incearca branza feta coapta, cu seminte de susan si crusta din miere.

In Kamari, mergi la Family Taverna, situata langa plaja, unde drumul principal se intalneste cu esplanada. Are cea mai buna salata, cu feta cremoasa. Incearca si calamarii cu cartofi prajiti, cu un pahar de bere rece.

Cea mai buna musaca de pe insula o mananci la Taverna Naoussa, din Fira. Nu e situata chiar pe esplanada principala, unde se aduna toata lumea sa admire apusul, ci doua strazi mai jos, dar asta este un avantaj, pentru ca preturile sunt mai mici.

Daca vei pleca intr-un tur al vulcanilor cu vaporul, o escala va fi pe insula Thirassia. Nu rata taverna Captain John, care e chiar langa docuri, in port. Daca esti foarte flamand si nu vrei sa astepti, exista o tejghea de unde te poti servi cu orice poftesti: peste-spada la gratar, rosii umplute si fructe de mare proaspete, pregatite “marinareste”.

Indicii demne de Sherlock Holmes: Santorini nu are inca un sistem de numerotare a caselor, asa ca adresele restaurantelor sunt de fapt numele lor!
De Catalina Alberti


Oferta sejur Santorini
Hotel Orion Star 3* - de la 307 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Europa Travel, www.europatravel.ro tel. 021.9407

×