x close

Sezonul de schi continuă pe Domeniul Şureanu

0
04 Mar 2016 - 18:51
Sezonul de schi continuă pe Domeniul Şureanu Dan Marinescu/Intact Images


Sezonul de schi continuă pe Domeniul Şureanu, situat la 2.000 de metri altitudine, în Munţii Sebeşului, şase din cele opt pârtii fiind acoperite cu un strat de zăpadă care îi poate mulţumi atât pe schiorii avansaţi, cât şi pe cei începători.

'Spre deosebire de vremea caldă de la oraş, care dă semne de primăvară din ce în ce mai convingător, peisajele din Munţii Şureanu rămân de iarnă, separând din nou zona Şureanu de celelalte zone schiabile din ţară, unde zăpada a dispărut în totalitate. În momentul de faţă ninge şi urmează ninsori abundente săptămâna viitoare, aşadar sezonul de schi are şanse să continue în condiţii bune pe Domeniul Schiabil Şureanu', a declarat, potrivit unui comunicat transmis vineri după-amiaza AGERPRES, Rareş Tileagă, monitor de schi.

Potrivit acestuia, starea pârtiilor este bună, cu un strat de zăpadă care se menţine acceptabil, în ciuda încălzirii vremii din ultimele zile. Totodată, zonele foarte întinse de off-piste de la Şureanu sunt accesibile, cu toate că stratul de powder nu este tocmai cel ideal.

În ceea ce priveşte staţiunea Arieşeni, din Munţii Apuseni, încă se poate schia pe Vârtop 2, în condiţii relativ bune.



'Din cele două pârtii existente la Arieşeni, doar Vârtop 2 este practicabilă în condiţii relativ acceptabile. Cealaltă, Vârtop 1, rămâne cu porţiuni accentuate de pământ şi iarbă, aşadar pornirea teleschiului şi schiatul rămân, aici, sub semnul întrebării. Pentru actualizări zilnice, urmăriţi camerele web de la baza pârtiilor', recomandă Rareş Tileagă. AGERPRES

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 1405


Mai multe titluri din categorie

Macaroane milaneze (rețetă din Epoca de Aur)

Macaroane milaneze (rețetă din Epoca de Aur)
Macaroane milaneze... ca-nainte de 89! Nu cred ca pe vremea "Epocii de Aur" să fi fost vreo criză la macaroane. Rudimentare şi grosolane, erau totuşi gustoase atâta vreme cât mesenilor le erau...

6 cele mai bizare mituri despre botez, la români

6 cele mai bizare mituri despre botez, la români
Botezul este un ritual creștinesc de primire a cuiva printre credincioșii bisericii. Se spune că în cadrul acestei ceremonii, copilul primește un nume și de asemenea, scapă de păcatul originar care îi...

REŢETA ZILEI: Dulceaţă de vişine

REŢETA ZILEI: Dulceaţă de vişine
Ingrediente: 1 kg vişine, 2 mere, 1 portocală, 1 linguriţă cu vârf ghimbir pudră, ½ linguriţă scorţişoară, 500 gr zahăr gelifiant . Mod de preparare: Vişinele se curăţă de sâmburi. Merele se...

Distracție în ritm alert În al patrulea weekend al Festivalului B-FIT in the Street!

Distracție în ritm alert În  al patrulea weekend  al Festivalului B-FIT in the Street!
Al patrulea weekend al Festivalului Internațional de Teatru de Stradă – B-FIT in the street! umple străzile Capitalei cu numere de dans, muzică și jocuri de lumini. De vineri până duminică, de la...

UNIC! Ofertă de vară... pe pârtia de schi de la Mălini. Prima pistă de bull-karting, funcțională din vara aceasta

UNIC! Ofertă de vară... pe pârtia de schi de la Mălini. Prima pistă de bull-karting, funcțională din vara aceasta
Răspunsul l-am primit la Mălini – localitate din județul Suceava intrată în conștiința turistului român, încă de acum o jumătate de veac, datorită casei memoriale a poetului Nicolae...

Sărmăluțe de miel în frunze de tei (rețetă veche din satul românesc)

Sărmăluțe de miel în frunze de tei (rețetă veche din satul românesc)
Sarmalute de miel, în frunze de tei! Nu se putea rețetă mai „de sezon” ca asta! Pentru că tocmai m-a sunat o veche prietenă – în bucătărie, dragii mei, numai de prieteni are parte...

Pui la ceaun (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Pui la ceaun (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Un laitmotiv, un alt reper a ceea ce restaurantele, pe bună dreptate, consideră bucătărie românească, cu o singură și timidă observație: puiul, dacă e fiert în untdelemn, iese fad și făinos ca un...

Zupă de cârnați cu groșcior (rețetă maramureșeană)

Zupă de cârnați cu groșcior (rețetă maramureșeană)
Nu-i deloc o mâncare pentru cei care țin dietă. E sățioasă (unii ar zice că-i „grasă” de-a dreptul), e plină de calorii. Nu-i pentru ăla care face mișcare numai din pat până la...

REŢETA ZILEI: Paste cu broccoli

REŢETA ZILEI: Paste cu broccoli
Ingrediente: 1 căpăţână broccoli, 250 gr paste scurte, 1 ceapă, 3 fileuri anşoa, 6 linguri passata, 3 linguri pinoli, 3 linguri ulei de măsline, sare şi piper. Mod de preparare: Se pune la fiert o oală...

STARoganța îi provoacă pe Oana Turcu și Cristi Brancu

Vara aceasta, Antena Stars le oferă telespectatorilor posibilitatea de a-şi provoca vedetele preferate la gesturi nebuneşti, în cadrul celei mai noi campanii a postului, “STARoganţa”. Fie că...

3 deserturi delicioase, sănătoase și care nu îngrașă

3 deserturi delicioase, sănătoase și care nu îngrașă
Tot vorbind despre zahăr și făină albă și despre efectele nocive ale acestora asupra sănătății și dietei, am primit multe mesaje în care mi se cerea să spun și soluții, ce dulciuri sănătoase...

Colorează-ți părul cu ingrediente din bucătărie

Colorează-ți părul cu ingrediente din bucătărie
Aproximativ 65% dintre femei își modifică culoarea naturală a părului. Ne place să ne jucăm cu culorile, pentru că ne face să ne simțim bine. Însă ce facem când folosirea excesivă a...

Supă cu „pernițe” (rețeta Mariei Comănelea din Prejmer)

Supă cu „pernițe” (rețeta Mariei Comănelea din Prejmer)
La Prejmer inca se mai pastreaza retetele de odinioara. Mancaruri pe plita, din ingrediente aflate la indemana in gradina din spatele casei, din care se infrupta toti cei care trec pragul caselor prejmarene. Maria...

Ioana Ginghină: “Ne bate gândul să devenim vegetarieni”

Ioana Ginghină: “Ne bate gândul să devenim vegetarieni”
Ioana Ginghină, pe care fanii o pot urmări începând de mâine în cel de-al doilea sezon al iSerialului “Când mama nu-i acasă”, exclusiv pe antenaplay.ro, este pe cale să...

REŢETA ZILEI: Medalioane de cartofi şi broccoli

REŢETA ZILEI: Medalioane de cartofi şi broccoli
Ingrediente: 500 gr cartofi fainoşi, 150 gr bucheţele broccoli, 1 praz mic, 100 gr brânză tare, 50 gr caşcaval moale, 2 linguri smântână acră, 1 ou mic, 1 lingură ulei, sare şi piper...
Serviciul de email marketing furnizat de