După complexul de căsuţe din poveşti de la Valea Zânelor, în decembrie 2019 s-a deschis, la numai un kilometru distanţă, o pensiune în acelaşi stil. Dealul Verde este prima pensiune ale cărei camere sunt îngropate în pământ şi acoperite cu iarbă, în perioada caldă. Deşi are doar opt camere şi o capacitate maximă de 20 de locuri de cazare, pensiunea Dealul Verde atrage deja foarte mulţi amatori de vacanţe în mijlocul naturii, drumeţii, experienţe culturale şi culinare.
Castelul de lut „Valea Zânelor” atrage, deja, mii de turişti dornici să vadă un concept unic în România, în apropiere de Sibiu şi de Valea Avrigului. Este proiect privat, început în martie 2014, pornit de la ideea de a construi case naturale, de lut, care să amintească de poveştile cu zâne. Casele ca desprinse din poveşti pot fi vizitate de turiştii care ajung pe Valea Avrigului. Iar de la finalul anului trecut, la doar un kilometru distanţă de căsuţele din Valea Zânelor s-a deschis o pensiune tot ca-n poveşti, cu opt camere îngropate în pământ, care amintesc de hobbiţi. „Fiecare cameră are specificul ei. Decoraţiunile interioare le-am făcut noi, eu şi soţul meu, iar cel mai important aspect este spaţiul care pare mult mai mare, pentru că nu sunt colţuri şi muchii. Suntem foarte fericiţi pentru că vedem cum oaspeţii noştri sunt foarte relaxaţi, când ajung la noi”, a explicat, pentru Jurnalul, Nicoleta Tănăsescu, reprezentanta pensiunii unice de la Dealul Verde, din comuna Porombacu de Sus.
Vizite în natură şi la gospodarii din zonă
De aici se poate merge în drumeţii, se pot vizita obiectivele turistice din Valea Avrigului, inclusiv Palatul Brukenthal din Avrig, Muzeul Badea Cârţan din Cârţişoara, iar de aici se ajunge, în cel mult 40 de minute, la Bâlea Cascadă şi în alte circa 15 minute, cu telecabina, la Bâlea Lac. Valea Porumbacului este la poalele Munţilor Făgăraş. Deşi proprietarii pensiunii Dealul Verde şi cei ai complexului de lut de la Valea Zânelor nu au colaborat, atunci când au transformat această zonă într-una turistică, cele două atracţii se completează reciproc şi deja au reuşit să atragă aici un număr foarte mare de vizitatori, în timp foarte scurt. Pensiunea le oferă oaspeţilor şi vizite la agricultorii din zonă, unde mai ales cei din zonele urbane pot simţi direct viaţa la ţară. „Cei care vor să vadă o văcuţă, o oaie, să vadă cum se mulge vaca, să pună mâna, pot merge la gospodarii din zona noastră, să se bucure de viaţa la ţară”, mai spune reprezentanta pensiunii săpate în deal.
Eu am atelierul meu de pictură, iar soţul meu are atelierul lui de pielărie. Oaspeţii noştri sunt foarte încântaţi de tot ce găsesc aici.
Nicoleta Tănăsescu, reprezentanta pensiunii Dealul Verde