x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 7 trucuri pe care le puteți face cu ajutorul cuptorului cu microunde

7 trucuri pe care le puteți face cu ajutorul cuptorului cu microunde

10 Oct 2015   •   16:51
7 trucuri pe care le puteți face cu ajutorul cuptorului cu microunde

În afara faptului că îl folosim pentru a găti sau pentru a încălzi mâncarea, cuptorul cu microunde are și alte câteva utilizări ascunse, care ne pot simplifica existența.
Potrivit abc.es, cele mai utile 7 trucuri pe care nu le cunoaștem sunt:

1. Tăiați ceapă fără să vărsați lacrimi
Introducând ceapa în cuptorul cu microunde, timp de 30 de secunde, cu extremitățile tăiate, nu veți mai vărsa lacrimi atunci când o tocați.

2. Desprindeți timbre
Dacă vreți să desprindeți un timbru lipit, trebuie doar să îl umeziți cu foarte puțină apă și să introduceți plicul în cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde.

3. Readuceți la viață mascara
Dacă tubul cu mascara s-a uscat și totuși mai există produs, puteți să îl recuperați cu ușurință. Pur și simplu introduceți tubul într-un vas cu apă și încălziți la microunde timp de 30-40 de secunde. Când îl veți scoate, veți observa că produsul este la fel de fluid ca atunci când l-ați achiziționat.

4. Dezinfectați bureții de baie și bureții de vase
Tot ce trebuie să faceți este să introduceți bureții în cuptorul cu microunde pentru câteva minute, selectând cea mai mare temperatură. Toate bacteriile vor muri.

5. Stoarceți lămâia până la ultima picătură
Dacă vreți să stoarceți și ultima picătură de suc, tot ce trebuie să faceți este să introduceți lămâia timp de 10-20 secunde. Astfel, fructul se va înmuia.

6. Curățați tocătoarele
Nu doar bureții pot fi dezinfectați cu ajutorul cuptorului cu microunde, ci și tocătoarele. Cum trebuie să procedați? Spălați tocătorul, stergeți-l cu o felie de lămâie și introduceți-l în microunde. Într-un minut va fi curat.

7. Sterilizați borcanele
Procedura de sterilizare în microunde nu durează mult. Tot ce trebuie să faceți este să scoateți capacele, să turnați două degete de apă în borcane și să le introduceți în cuptor. După ce apa începe să fiarbă, în aproximativ două minute, recipientele de sticlă vor fi gata de folosit.

 

×