x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Clipe plăcute în living!

Clipe plăcute în living!

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    12 Mar 2009   •   00:00

Numărate sunt orele până la zilele de week-end. Dacă alegi să-l petreci acasă, cu siguranţă că spaţiul în care vei sta cea mai mare parte a timpului va fi sufrageria, camera de zi sau livingul (cum i se spune, cel mai adesea).



Este unul dintre motivele pentru care am ales să tratăm acest subiect. Un alt motiv, ce a constituit şi el o premisă determinantă în alegerea tematicii actuale este acela că, în această cameră se consumă cele mai frumoase momente împreună cu apropiaţii şi familia. Şi, ca să facem cumva legătura cu realitatea zilelor noastre, de astfel de clipe agreabile avem mare nevoie pentru a trece cu brio peste încercările economice, financiare şi sociale la care suntem supuşi vrând-nevrând. 

Punctând toate acestea, parcă deodată importanţa zonei de zi, din întregul amenajării unei case, devine primordială. Locul în care familia se reuneşte la finalul fiecărei zile ori în cursul sărbătorilor importante de peste an trebuie atent gândit şi amenajat în spiritul preferinţelor membrilor ei. Şi... să nu uităm şi de oaspeţii care vor trece negreşit pragul casei şi care trebuie să se simtă confortabil, în primul rând.

Acestea fiind spuse, vă propunem în numărul actual o suită de elemente care "să resolve" trei tipuri diferite de living: un living modern şi natural în acelaşi timp, un living minimalist, mai masculin şi hight tech, ori un living cu un aer retro-funky, pentru cei mai nonconformişti dintre dumneavoastră.

Şi pentru că unul între elementele de impact major într-o încăpere este acoperirea decorativă a pereţilor vă propunem două subiecte în acest sens. O dată alegerea culorii pereţilor pentru a reuşi un ambient relaxant într-un living, şi apoi o soluţie inovativă de acoperire a lor - tapetul fotografie.

Plantele constituie elemente decorative aparte, care aduc căldură unui decor. Am tratat şi acest subiect, cu referire directă la zona de zi a apartamentelor de bloc.

Problema cu camerele de zi de la bloc e că ferestrele sunt de mărime medie sau mică şi din această cauză lumina este deficitară. Totuşi, ce plante se adaptează la aceste condiţii sau la cele care "se descurcă" cu un pic de ajutor din partea noastră?

×
Subiecte în articol: editorial living