x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de marți. Zamă cu ouă „românești” (rețete românești pe gustul tău)

Rețeta zilei de marți. Zamă cu ouă „românești” (rețete românești pe gustul tău)

23 Feb 2016   •   14:12
Rețeta zilei de marți. Zamă cu ouă „românești” (rețete românești pe gustul tău)

Dintr-un ghid cu retete romanesti, n-ar trebui să lipsească niciodată bucatele Ardealului - cu tot cu suma lor de influențe etnice, semn al unei bune comuniuni de spirit... gurmand.

Rămânând în zodia zemurilor românești, pe care le numim, după influență și tipic, când ciorbă, când borș, când supă ori chiar zamă-zamă, ne strecurăm și astăzi în bucătărie, ca să privim peste umărul unei gospodine și să-nvățăm a găti de la ea. 

În Ardealul aromat cu frunze de tarhon, aflat-am cum se pregătește zama cu ouă - mai pe-nțeles: cu ochiuri românești și nu cu zdrențe ori cu dresală pe bază de ou.

Te-ar putea interesa și
Crap în solzii lui (rețeta unui fost ministru)

Trebuință ai de ceapă, morcov, rădăcină de pătrunjel și-o varză mică. Ba, dacă-ți place, loc își face în oală și-un păstârnac cu inimă dulce. O lingură de unt și câteva boabe de piper. O lingură de făină și, după cum ți-i gustul, tarhon proaspăt ori la oțet, tăiat mărunt.

Pentru acrit, oțet sau zeamă de lămâie. Și nelipsite-or fi sarea și ouăle, că doar despre dânsele e vorba.

Zarzavaturile se pun în oală la fiert, mai întâi în apă rece, cu sare și boabe de piper.  

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.

×