x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Mere umplute cu migdale

REŢETA ZILEI: Mere umplute cu migdale

29 Oct 2016   •   12:50
REŢETA ZILEI: Mere umplute cu migdale
Sursa foto: pixabay.com

Ingrediente: 8 mere medii, 1/2 lămâie, un cubuleţ de unt. Pentru umplutură: 55gr migdale fără coajă măcinate, 55g zahăr pudră, 55gr unt la temp. camerei, 10gr făină albă, un ou, 1/4 baton vanilie, o lingură rom

Mod de preparare: se mixează untul cu zahărul şi vanilia timp de 3 minute. Se adaugă oul bătut şi se mixează până se încorporează, apoi romul, migdalele şi se mixează în continuare. Se pune făina după ce sunt mixate bine celelalte. Se taie un capac deasupra merelor, apoi se scoate cotorul şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Se pun în tavă, se toarnă crema înăuntrul merelor, apoi se aşează capacele. Se dau la cuptor la 180 de grade, 35-40 de minute.

Citeşte şi Cea mai simplă rețetă de tartă cu dovleac

6 metode alimentare pentru a te adapta toamnei

×