Ingrediente:
400 g făină, 250 g nuci tocate, 200 g zahăr, 370 g gem de prune, 200 ml ulei, 200 ml apă, o lingură oţet, un vârf de sare, 2 ml esenţă de vanilie, 8 g zahăr vanilat, o linguriţă bicarbonat de sodiu,
Mod de preparare:
Se amestecă făina, zahărul, sarea şi zahărul vanilat, apoi se adaugă treptat apă şi ulei şi se amestecă până când se obţine un aluat moale. După ce este adăugată o jumătate din cantitatea de apă şi ulei, se pune bicarbonatul stins cu oţet, esenţa de vanilie, iar la final se adaugă restul de apă şi ulei. După ce s-a legat aluatul, se adaugă nuca şi gemul, apoi se omogenizează amestecul. Se toarnă aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt şi se coace la 180 de grade, 30 minute, sau până trece testul scobitorii.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Gogoşi de post, cu mere