Ingrediente:
un castravete de mărime medie spre mare, o legătură de mărar, doi căţei de usturoi, 400 g iaurt, 50 g nuci, două linguri de ulei de măsline, 100 ml de lapte, 1/2 linguriţă de sare, sucul de la o lămâie
Mod de preparare:
Se toacă mărunt castravetele, legătura de mărar şi nucile. Se pun într-un bol, apoi se pisează usturoiul, se pune în bol şi se adaugă sarea şi iaurtul. Se amestecă bine. Se pune uleiul de măsline, laptele, sucul de lămâie şi se omogenizează. Se ţine supa la frigider o jumătate de oră înainte de a fi servită. Este recomandat să se păstreze câteva bucăţi de castravete şi de nucă, pentru a fi presărate peste supă, înainte de servire.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Pâine umplută cu mozarella și usturoi
REŢETA ZILEI: Nachos cu sos salsa