Ingrediente: o baghetă, o legătură de pătrunjel, o conservă de ton, câteva frunze de salată, 3 linguri maioneză, 50 g măsline, 1/2 ardei roşu, o ceapă roşie (sau verde), o lingură suc de lămâie, sare, piper
Mod de preparare:
Se scurge foarte bine tonul din conservă (este indicat să fie în suc propriu, pentru că este mai sănătos decât cel în ulei), se pune într-un bol, apoi se adaugă pătrunjelul, ceapa, măslinele şi ardeiul, care au fost tocate foarte mărunt, sare, piper, două linguri de maioneză şi sucul de lămâie. Se omogenizează toate ingredientele. Se taie bagheta pe jumătate, se unge fiecare parte cu maioneză, se pun câteva felii de salată pe fiecare parte, iar la jumătate, compoziţia de ton.
Citeşte şi Gogoșari în oțet. Cea mai bună rețetă
Cea mai bună rețetă de tartă cu iaurt
REŢETA ZILEI Ghiveci călugăresc