x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tochitura musceleană (rețetă românească veche)

Tochitura musceleană (rețetă românească veche)

18 Iun 2018   •   09:25
Tochitura musceleană (rețetă românească veche)

Ca de fiecare dată când ne întâlnim și pornește povestea bucatelor ciobănești, musceleanul Bogdan Gîlculescu nu uită să ne amintească faptul că, înainte vreme, când românii încă nu cunoscuseră porumbul, mămăliga tot nu lipsea de pe masa lor.

Și asta pentru că, încă de pe vremea romanilor – mari amatori de terci de mei – și a dacilor, mămăliga („meliga”, spun unii) se pregătea din boabele de mei, plantă care creștea pe întinsul Daciei. Fiertura de mei – sau „budinca anticilor”, cum o mai numea cineva, referindu-se la întreaga Antichitate europeană – era una dintre cele mai întâlnite feluri de mâncare și se potrivea atât de bine cu gustul laptelui fiert!

Iar mămăliga – din făină de porumb măcinat la moară, pe apa Dâmboviței – nu lipsește nici de pe lângă preparatul căruia vreau să-i fac azi loc la masa voastră:

O tochitură musceleană, din..........

Citește mai departe rețeta de TOCHITURĂ MUSCELEANĂ

×