x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Alexandru Bucur

Astăzi e ziua ta: Alexandru Bucur

de Ramona Vintila    |    26 Ian 2011   •   17:49
Astăzi e ziua ta: Alexandru Bucur

148355-foto-prof-bucur-a.jpgProfesor doctor Alexandru Bucur, şeful Secţiei Clinice Universitare de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială a Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Ma­xilo-Facială „Prof. Dr Dan Theodorescu”, şeful Catedrei de Chirurgie OMF, Facultatea de Me­dicină Dentară a UMF „Carol Davila” Bucureşti, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează „La mulţi ani!”.

„Astăzi este mult «verbalism», iar sonoritatea cuvintelor este suficientă pentru a da iluzia gândirii. În actuala stare de lucruri, suntem tentaţi să facem lucruri bune în mod excepţional sau accidental. De fapt, situaţia nu trebuie să ne uimească, ea este rezultatul absolut firesc al concepţiei «democratice» (Şi mă refer preponderent la domeniul medi­cal) în virtutea căreia puterea vine de jos şi se sprijină în mod esenţial pe majoritate. În acest mod, putem exclude competenţele reale, căci competenţa reprezintă întotdeauna o superioritate, cel puţin relativă, care nu poate fi decât apanajul unei minorităţi.

Cu toate acestea, sunt şi lucruri bune şi frumoase care se derulează printre noi, iar pentru mine, demararea construcţiei noului spital înmănunchează visul câtorva generaţii de cadre didactice şi medici «din Calea Plevnei 19». Visul devenit realitate a fost posibil, cu toată această criză preponderent morală, datorită primarului general, prof. dr Sorin Oprescu, şi implicării efective a dlui director general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Municipiul Bucureşti, dr Marius Savu.

Se spune că omul sfinţeşte locul, dar oare de câţi sfinţi avem nevoie pentru ca în aceste locuri să avem normalitate?

Dacă nu m-aş fi născut în România, în mod cert nu m-aş fi născut. De plecat, toţi putem pleca, important este ce poţi face aici pentru tine, pentru ai tăi, buni sau răi, aşa cum au fost zămisliţi.

Revăzând cei peste 25 de ani petrecuţi în Cli­nica de Chirurgie din Calea Plevnei 19, pot spune astăzi că am învăţat să nu ucizi pasărea când zboară, iar speranţei să-i dai mereu un infinit.

Dacă astăzi aş avea vârsta la care să aleg drumul în viaţă, în mod cert aş merge pe acelaşi drum, dar, sigur, aş fi mult mai atent în a mulţumi celor care au fost şi sunt lângă mine.”

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...