x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... Dana Deac

Astazi e ziua ta... Dana Deac

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    29 Iul 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta... Dana Deac

In fiecare dimineata ne serveste "Cafeaua cu sare" la Antena 3. Crede cu tarie ca ziaristul profesionist trebuie sa se dedice aflarii adevarului, servind binele public si nu binele personal. Jurnalista Dana Deac implineste maine 44 de ani.

"Consider esecurile ca fiind o provocare"


"Cine este Dana Deac? Pot sa raspund la aceasta intrebare povestind urmatoarea intamplare: Saptamana asta l-am invitat la o «cafea cu sare» in calitatea sa de «primar care este» pe Marian Vanghelie. Invitatia lansata venea dupa ce in urma cu un an, primarul Marian Vanghelie a confirmat prezenta sa in emisiune si cu toate acestea nu a venit. Am riscat acum o a doua invitatie. De data asta «primarul care este» a intarziat, dar a venit. A urmat o serie de scuze incheiata cu urmatoarea concluzie: «Am vazut data trecuta ce rea sunteti si m-am speriat. Si n-am mai venit». Unii asa ar spune ca in prima ora sunt severa sau dura, in a doua ora sunt rea sau ironic-inchizitoriala si in ultima ora de emisiune sunt o gazda senina si primitoare.

Trudesc pentru succes din respect pentru mine. Nu poti pretinde respect si recunoasterea valorii daca nu ai o constructie interioara puternica. Nu m-am simtit niciodata descurajata din cauza unui esec, pentru ca am invatat sa consider esecurile ca fiind o provocare sau un semn de perfectionare a vietii sau de schimbare a directiei destinului.

Pentru mine, cu adevarat important in viata este sa reusesti sa te cunosti in mod profund pentru a te completa si a te cuprinde fara a cere altcuiva sa faca asta pentru tine. Cred ca acesta este drumul catre fericire. Destinul meu e ca o lupta cu program nonstop in care nu vine niciodata schimbul doi. Cand ai sufletul croit din postav cazon si esti pregatit sa lupti pentru dreptate, entuziasmul este combustibilul care te pune in miscare. Cand ajungi «pe rezerva» e de ajuns sa mergi cu autobuzul sau prin piata si esti pregatit pentru o noua confruntare. Am pastrat spiritul rebel in doze mici cat sa-mi ajunga o viata. Am acum un fiu adolescent care imi starneste memoria si asta pentru ca ascultam aceeasi muzica rock sau punk.

Cred ca balanta inclina in favoarea implinirilor in acest an. Am primit un premiu APTR pentru emisiunea «Cafeaua cu sare» (al doilea pentru aceasta emisiune), fiul meu a terminat foarte bine scoala, iar acum urmeaza cursurile de vara la Oxford, la Colegiul Saint Clare’s, iar in zona dedicata prietenilor am inceput o vasta lucrare de «ecologizare». Printre izbanzile cu care ma mandresc se numara emisiunea aceasta pe care o realizez la Antena 3, eforturile mele dedicate fundatiilor si asociatiilor din care fac parte (United Way Romania, Centrul de Resurse Juridice, Euractiv), imbratisarea pe care am primit-o de la Florinel, un baietel salvat de la moarte de «oamenii cu aripi» de la Fundatia «Sfanta Margareta» si de la «Copii in dificultate». Despre neimpliniri... numai de bine."

×
Subiecte în articol: calendar