x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar ASTĂZI E ZIUA TA... Monica Ghiurco

ASTĂZI E ZIUA TA... Monica Ghiurco

de Ramona Vintila    |    29 Noi 2008   •   00:00

"Viaţa mea a devenit televiziune"
Este perseverentă pentru că nu se lasă când trebuie să ducă o treabă până la capăt. Ambiţioasă pentru că vrea să îşi depăşească permanent condiţia. Altruistă pentru că ţine foarte mult la oameni. Şi norocoasă pentru că a reuşit să ajungă acolo unde şi-a dorit. Vedeta TVR Monica Ghiurco împlineşte mâine 35 de ani.




Desen de Romeo Răileanu


"Pentru mine, sfârşitul lui noiembrie e o perioadă extrem de plină. Muncesc la emisiunile de campanie electorală şi astăzi voi fi la Ora de ştiri. Mâine la vot şi la serviciu, unde voi sărbători cu colegii, iar seara voi ieşi cu soţul şi câţiva prieteni buni. Şi totul va culmina luni cu participarea la recepţia oferită la Palatul Cotroceni de preşedintele Traian Băsescu, cu prilejul Zilei Naţionale a României. Invitaţia pe care am primit-o este cu adevărat o surpriză deosebit de onorantă.

Televizorul a fost de mică o atracţie căreia nu i-am rezistat. Mai târziu, pregătirea profesională şi hobbyul s-au întâlnit la modul cel mai fericit. Pot spune că îmi place extraordinar de mult ceea ce fac. Viaţa mea a devenit televiziune şi nu sunt vorbe goale. Sunt perioade întregi din existenţa mea pe care le pot rezuma strângând materialele, pe care le-am realizat şi un morman de ecusoane de presă pe care le am acasă. Poate că ar merita să le pun într-o carte.

Summit-ul NATO de la Praga a fost un moment extrem de important pentru mine ca jurnalist, în primul rând pentru amploare şi semnificaţie. A fost primul succes al unor demersuri politice şi diplomatice de anvergură la care am fost martoră şi despre care am relatat. Au urmat apoi foarte multe transmisiuni live din Brazilia, China, Islanda şi multe alte ţări din Europa. Vizita preşedintelui George W. Bush la Bucureşti etc. Nu pot omite însă un alt moment important, cel în care am primit în sarcină coordonarea Departamentului Social-Politic-Economic. Nu au trecut decât aproximativ patru luni de atunci, dar consider că mi-am îmbogăţit considerabil experienţa în munca de televiziune, că am cunoscut profesionişti de mare clasă şi caractere puternice, de care sunt mândră şi cu care sunt onorată să lucrez. Mă refer la oamenii din acest departament.

Toate eforturile mass-media nu pot rămâne pe termen mediu şi lung fără rezultat. Ne adresăm oamenilor, iar oamenii ne răspund. Presa poate schimba mentalităţi, poate distruge sau desfiinţa sau la fel de bine poate construi. Cred că ar trebui să ne gândim serios ce alegem să facem cu viitorul nostru, pentru că din păcate, mult mai uşor putem «amplifica» minusurile. Din inconştienţă, din raţiuni comerciale, din prostie sau, mult mai grav, cu rea-intenţie.

Cred că vi se poate părea puţin deplasat, dar de la începutul carierei mele mi-am pus în gând să moderez cândva, undeva, un talk-show cu preşedinţii rus şi american."

×
Subiecte în articol: calendar