x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Sorin Oprescu

Astăzi e ziua ta: Sorin Oprescu

de Ramona Vintila    |    06 Noi 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Sorin Oprescu

Sorin Oprescu, primarul General al Capitalei, implineste astazi 60 de ani! Jurnalul National ii ureaza "La multi ani!".

"Ultimele zile din cel de-al 59-lea an de viata le-am petrecut in Ame­rica. M-am simtit tanar si liber, dar si intelept deopotriva. Pentru ca «tara tuturor posibilitatilor» iti ofera o noua viziune asupra vietii. Aceea ca totul este posibil, ca nimic nu e prea mult, ca poti sa-ti indeplinesti orice vis, sa ajungi exact unde vrei, sa iti permiti sa fii ceea ce esti si nu ceea ce cred altii ca trebuie sa fii.

E prima data cand merg in Statele Unite. Sigur, intr-o vizita oficiala, la invitatia primarului newyorkez. Sunt si mai impresionat de descoperire, deoarece am participat la un summit alaturi de conducatorii a 21 de orase din intreaga lume. Am cautat impreuna solutii pentru dezvoltarea localitatilor noastre, de sprijinire a intreprinzatorilor si de creare de locuri de munca pentru oamenii pe care ii reprezentam.

As vrea ca in urma experientei de o saptamana in SUA sa raman cu sentimentul acesta, pe care il am azi. Ca Romania poate renaste. Ca ne putem face viata pe care ne-o dorim. Ca eu, din functia de primar general, pot sa-i ajut pe bucuresteni sa traiasca mai frumos. Ca fiecare decizie pe care o iau schimba viata cuiva in bine.

Refuz sa stau, sa-mi frec mainile si ma plang continuu ca e criza mondiala, ca nu sunt bani la bugetul local. Am alta atitudine la 60 de ani. Nu ma joc cu timpul meu. Vreau ca oamenii sa stie ca eu imi voi da toata silinta sa-i conving pe consilieri ca trebuie sa continuam investitiile, sa incepem altele, pentru ca asta inseamna nu doar o capitala dezvoltata, cu o infrastructura buna, ci crearea de noi oportunitati, de locuri de munca, de crese, gradinite si scoli pentru copiii nostri.

In umbra si lumina celor 60 de ani pe care ii implinesc azi am de transmis un singur gand cititorilor Jurnalului National: Nu fugiti de visele voastre! Dar ca sa puteti privi cu optimism in viitor, trebuie sa traiti cu adevarat in prezent. Cautati sfaturile celorlalti, dar folositi-va intotdeauna propria judecata!"

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...