x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoana il ataca pe Basescu

Geoana il ataca pe Basescu

de Aniela Nine    |    22 Iun 2005   •   00:00

Presedintele PSD Mircea Geoana a lansat ieri un atac dur la adresa presedintelui Traian Basescu, acuzandu-l pe acesta ca si-a depasit atributiile constitutionale, ca urmare a declaratiilor recente ale acestuia privind posibilitatea ca Romania sa renunte la o parte din banii alocati de UE, in incercarea de a atrage atentia anumitor state europene ca ideea fondatoare a Uniunii este una "de pace" si nu "de bani". "Daca presedintele tarii considera ca banii nu conteaza, si dimensiunea economica a integrarii nu conteaza, inseamna ca nu intelege despre ce este vorba in UE", a sustinut Geoana.

PLAN. In opinia sa, aceasta declaratie a lui Basescu nu reprezinta altceva decat o tentativa a presedintelui de a crea si de a atrage un anumit segment al populatiei, disponibil din punct de vedere politic, cel al euroscepticilor din Romania. Acuzandu-l pe Basescu de intentia de a atinge un "scop politic ingust in Romania", Geoana a relevat posibilitatea unei legaturi intre doctrina populara spre care se indreapta PD si scepticismul manifestat de reprezentanti ai popular europenilor din Parlamentul European vizavi de extinderea Uniunii. Caracterizand declaratiile lui Basescu drept "o gafa politica monumentala", Geoana s-a intrebat retoric: "Cum poti sa renunti la banii care sunt prevazuti in Tratatul de aderare? Cine esti? Printul fermecat care produce bani pentru romanii care nu au de nici unele?"

DECLARATIE. Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca i se pare inadmisibil ca discutiile despre extinderea UE sa se blocheze "pe un buget care oricum nu inseamna cheia dezvoltarii unei tari proaspat intrate in UE, ci efortul national" pe care trebuie sa-l faca economia romaneasca si cetatenii Romaniei.

×
Subiecte în articol: basescu politic