x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Dejun pe iarba

Dejun pe iarba

07 Iun 2005   •   00:00

Dan Helciug - Cand gateste el, prietenii prefera sa manance la restaurant / Dejun pe iarba / Secretele gratarului perfect / O piele catifelata / Parfum de epoca / Lectie de viata la Manastirea Brazi / Cetatea teatrului / Pranzul rural / Soarele si fericirea / Picnicul si aurul lichid / Thailanda - "Masajul" culinar! / Energia rece din rucsac / Desertul optimist

  • JURNALUL DE BUCATARIE
  • ĂÂ ĂÂ
    UN SUPLIMENT IN FIECARE ZI
    Editie
    Ed. Colectie
    Jurnalul
    Sanatate
    Jurnalul
    Gastronomie
    Jurnalul
    Casa
    Supliment
    TV

    Portia de aer curat


  • de SIMONA LAZAR
  • Ein legea firii sa cauti, vara, o oaza de verdeata unde sa te aciuiezi de caldura si sa-ti implinesti pofte culinare pe care nu le poti implini gatind in bucataria ingusta de la bloc. Chiar daca nu ai la indemana un gratar pe care sa pregatesti fripturi, si mititei, si ciuperci, si legume de tot felul, macar un picnic "clasic", cu mancare adusa de-acasa, si tot e bine venit. A manca in aer curat este o binefacere.
    Schimbarea mediului, in sine, mareste pofta de mancare, sucurile gastrice lucreaza mai cu spor, iar "portia" de miscare de dupa e si ea in favoarea unei digestii mai bune. La iarba verde suntem mai destinsi, mai lipsiti de griji si mai comunicativi. Oricat nu ne-am descurca in bucatarie cu preparate pretentioase, aici scapam de obsesia retetelor care "nu ies". S-a ars o bucata de friptura ori a cazut pe jaratic - cu atat mai gustoasa e! Scuturam taciunele de pe ea si o savuram inchizand ochii, de placere!

    ĂÂ

    ARHIVA - Jurnalul de Bucatarie
    • Click aici pentru a accesa arhiva

    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul