x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Günter Verheugen - Cercetati biotehnologia!

Günter Verheugen - Cercetati biotehnologia!

de Anca Aldea    |    13 Oct 2005   •   00:00
Günter Verheugen - Cercetati biotehnologia!

Comisarul european pentru Industrie si Intreprinderi, Günter Verheugen, ii invata pe europeni cum sa tina pasul cu stiinta si cercetarea de peste Ocean. De data aceasta, el insista asupra necesitatii ca biotehnologia sa fie un subiect dezbatut de oamenii de stiinta europeni, si nu un subiect de harta politica intre diverse grupuri de interes de pe continent.

CONDITIE. Daca Europa vrea sa ramana in competitie cu Statele Unite in domeniul biotehnologiei si sa raspunda provocarilor care vor aparea in viitor, atunci autoritatile competente de la Bruxelles ar trebui sa se concentreze si mai mult pe problemele legate de sectoarele stiintifice. Biotehnologia nu este suficient de exploatata in tarile-membre ale Uniunii Europene. In America, lucrurile stau exact invers, astfel incat biotehnologia a ajuns una dintre cele mai puternice componente ale vietii economice si sociale.

"Obiectivul nostru - al Comisiei, al autoritatilor publice, al industriei si al academicienilor - este de a crea conditiile necesare ca Europa sa devina caminul inovatiilor in biotehnologie", opineaza Verheugen, care a solicitat organizarea unei dezbateri stiintifice legate de beneficiile si chestiunile etice in domeniul biotehnologiei.

Comisarul, cunoscut ca un sustinator al acestei tehnologii, a declarat ca de vreme ce europenii accepta ca produse pe baza de organisme modificate genetic in industria lor farmaceutica "inseamna ca ei nu sunt impotriva biotehnologiei". (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul