x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Mai 2005   •   00:00


  • 11 mai 2005
  • LEGI MAI DURE. Austria si-a inasprit legea prin care ofera azil politic. Foarte solicitati, dar extrem de reticenti, austriecii au considerat ca Legea privind acordarea azilului politic, care deja era foarte restrictiva, trebuie sa fie si mai dura. Noul text, adoptat de Consiliul de Ministri, prelungeste la 10 luni, fata de sase luni, termenul in care refugiatii pot fi retinuti pana sa fie expulzati, autorizeaza alimentarea fortata a refugiatilor care intra in greva foamei si acorda pedepse mai mari celor care se casatoresc doar pentru a obtine cetatenia. (Maria Toader)

    MARE ATENTIE! Primul ministru olandez, Jan Peter Balkenende, a declarat intr-un interviu acordat postului de radio RTL ca respingerea Constitutiei Europene de catre olandezi pe 1 iunie va afecta reputatia internationala a tarii. "Pentru mine este foarte clar ca nu vom castiga nimic daca vom spune «Nu» si, in plus, asta va afecta reputatia pe plan mondial a statului olandez", a afirmat Balkenende. (Maria Toader)

    PREA GREOAIE. Proiectul Constitutiei Europene nu ar trebui supus aprobarii prin referendum national pentru ca este prea greoi. Aprecierea ii apartine premierului finlandez Matti Vanhanen, care, desi recunoaste ca documentul este mult mai usor de inteles decat restul tratatelor europene, spune ca ar fi cel mai potrivit ca el sa fie ratificat, cel putin in Finlanda, prin vot parlamentar. (Irina Cristea)

    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul