x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

20 Apr 2005   •   00:00


  • 21 aprilie 2005
  • OBISNUITUL "NU". Un nou sondaj realizat de postul de radio RTL in colaborare cu cotidianul Le Figaro si postul de televiziune LCI releva ca francezii sunt constanti cand vine vorba de Constitutia europeana: 55% dintre ei sunt hotarati sa o respinga! Doar 45% din intentiile de vot merg pentru "Da"-ul mult dorit de autoritatile de la Paris si Bruxelles. Sondajul, realizat in perioada 15-18 aprilie, este, de altfel, cel de-al nouasprezecelea consecutiv de la mijlocul lunii martie, care ii da drept castigatori pe adeptii "Nu"-ului. (Maria Toader)

    MULTUMITORUL "DA". Grecia este al saptelea membru al UE care a ratificat Actul constitutional european. Legislativul grec a aprobat Constitutia cu 268 de voturi din cele 300 posibile. Doar 17 parlamentari nu au votat ratificarea Tratatului Constitutional, in timp ce 15 au preferat sa se abtina. Vicepresedintele Comisiei Europene, Margot Wallström, a tinut sa salute aprobarea covarsitoare a Constitutiei: "Traditiile democratice si umaniste europene au inflorit pentru prima data in pamantul grec". (Maria Toader)

    INCREDERE LA ZAGREB. Liderii politici si religiosi din Croatia spera ca noul Papa va sprijini tara in efortul de a se integra in UE. Arhiepiscopul de Split-Makarska, Marin Barisici, s-a aratat increzator ca, la fel ca Ioan Paul al II-lea, cunoscut drept un sustinator al Croatiei, si fostul cardinal german Joseph Ratzinger, devenit Papa Benedict al XVI-lea, isi va folosi influenta in avantajul acestei tari. "Vestea alegerii cardinalului Ratzinger drept nou Papa ne-a bucurat si il consideram un mare prieten al poporului croat", a spus si episcopul de Zagreb. (Irina Stoica)

    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul