Povesti de vacanta si retete de la malul marii - iata o oferta irezistibila pentru miezul lui Gustar! Caci cine n-ar vrea, fie si pret de-o masa cu peste, pe-o terasa ravasita de briza marina, sa guste sentimentul vacantelor tihnite, in care toate grijile anului dispar imediat ce ai pasit pe nisipul fierbinte!
Din sumar: Reteta de suflet / Anamaria Baciu - De la tort la peste crud / Popasul pescarilor / Cu lingura la purtator / Oamenii marii / La "impinge tava" / Ocrotitoarea celor in suferinta / Dialoguri duhovnicesti / Cuptor de pita armaneasca / Traditii si bucate aromanesti / Pe romaneste, pe turceste / RETETE
Serbarile Marii
Editorial
de Simona Lazar
Povesti de vacanta si retete de la malul marii - iata o oferta irezistibila pentru miezul lui Gustar! Caci cine n-ar vrea, fie si pret de-o masa cu peste, pe-o terasa ravasita de briza marina, sa guste sentimentul vacantelor tihnite, in care toate grijile anului dispar imediat ce ai pasit pe nisipul fierbinte! Am fi putut sa ne indreptam spre munte, vor spune unii, nerabdatori sa ajunga in tinuturi umbrite, ferite de arsita.
Totusi, nu intamplator ne-am intors cu aceasta editie a Jurnalului de bucatarie la Marea Neagra. La 15 august, de Sfanta Maria, in fiecare an se sarbatoreste Ziua Marinei.