x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pranzul Sirenelor

Pranzul Sirenelor

09 Aug 2006   •   00:00

Povesti de vacanta si retete de la malul marii - iata o oferta irezistibila pentru miezul lui Gustar! Caci cine n-ar vrea, fie si pret de-o masa cu peste, pe-o terasa ravasita de briza marina, sa guste sentimentul vacantelor tihnite, in care toate grijile anului dispar imediat ce ai pasit pe nisipul fierbinte!
Din sumar: Reteta de suflet / Anamaria Baciu - De la tort la peste crud / Popasul pescarilor / Cu lingura la purtator / Oamenii marii / La "impinge tava" / Ocrotitoarea celor in suferinta / Dialoguri duhovnicesti / Cuptor de pita armaneasca / Traditii si bucate aromanesti / Pe romaneste, pe turceste / RETETE

Serbarile Marii

Editorial de Simona Lazar
Povesti de vacanta si retete de la malul marii - iata o oferta irezistibila pentru miezul lui Gustar! Caci cine n-ar vrea, fie si pret de-o masa cu peste, pe-o terasa ravasita de briza marina, sa guste sentimentul vacantelor tihnite, in care toate grijile anului dispar imediat ce ai pasit pe nisipul fierbinte! Am fi putut sa ne indreptam spre munte, vor spune unii, nerabdatori sa ajunga in tinuturi umbrite, ferite de arsita.

Totusi, nu intamplator ne-am intors cu aceasta editie a Jurnalului de bucatarie la Marea Neagra. La 15 august, de Sfanta Maria, in fiecare an se sarbatoreste Ziua Marinei.

Si tot la 15 august, la Manastirea Techirghiol se praznuieste hramul bisericii de lemn, ridicata odata, demult, tocmai in Maiorestii de Mures. Si daca Litoralul se afla sub semnul sarbatorilor, si daca oaspetii vremelnici ai Pontului Euxin isi fac din fiecare zi de vacanta sarbatoare, se cuvine sa ne bucuram si noi de lumina aceasta, ca si cum verile noastre ar fi fara sfarsit.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul