x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Verde Imparat

15 Mar 2005   •   00:00

JURNALUL DE BUCATARIE
Tania Popa - Copilaria in bucate / Frunza verde, fir de primavara / Orez pentru patru maini / Meniuri cu timbru / Masa batranei / Vitaminele din gradina / Postul intremator / Roata norocului / Ce lume, monser! / Schimb de roluri / Bacovia si gustul ploii / Pe ritmuri de samba / Un client pentru fast-food - Berbecul
SUMAR

Liber la papadie!


EDITORIAL de SIMONA LAZAR

"S-a deschis sezonul la verdeturi!" Aud pe cineva "strigandu-si marfa" astfel in piata si ma gandesc la primavara asta - care vine cu toate lobodele, steviile si leurdele ei bogate in vitamine - ca la inceputul unui sezon de... vanatoare. "S-a deschis sezonul la rate!", e primul lucru care imi vine in minte, asemenea strigatului negutatorului de verdeturi. Dincolo de gluma, lucrurile sunt cat se poate de serioase. Dupa lungile luni de iarna, borsurile cele intrematoare cu loboda ori urzici, salatele cu papadie (ei, da, ati citit bine, cu frunza frageda de papadie, culeasa pana sa nu-i fi dat lujerul laptos al florii), tocanitele cu leurda si mancarurile cu spanac sunt binevenite. Primavara, pe-aici, pe la noi, era odata sinonima cu macrisul de pus in salate, cu grausorul pentru ciorbite, cu podbalul in care se rasuceau sarmale de post. Lumea a cam uitat cum se manca, nu demult, fir verde din padure, dar sa nu uitam macar ca-n gradina patrunjelul, asmatuiul, mararul, telina, leusteanul, ceapa si usturoiul abia asteapta sa ne parfumeze bucatele. Cum spuneam, e liber la papadie!

colectia - JURNAL DE BUCATARIE
Savoare orientala
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul