x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Burse de studiu pentru elevi

Burse de studiu pentru elevi

19 Oct 2004   •   00:00

Studentii sau elevii care vor sa invete in strainatate pot aplica pentru una din urmatoarele burse de studiu:

SUA. Programul anuntat de Fundatia pentru o Societate Deschisa este adresat studentilor aflati in anul al II-lea de studiu din tarile Europei Centrale si de Est. Participantii vor studia timp de un an academic (anul III) la o universitate sau colegiu din Statele Unite, iar pe durata studiilor vor efectua in fiecare semestru cate 25 de ore servicii in folosul comunitatii. La sfarsitul anului de invatamant bursierii vor reveni in tara pentru a-si continua studiile. La reintoarcerea in tara studentii vor fi implicati in activitati de voluntariat in cadrul diverselor organizatii pentru a efectua servicii in folosul comunitatii. Candidatii trebuie sa fie studenti la Studii Americane, Istoria Artei, Studii Clasice, Literatura Comparata, Antropologie Culturala, Arte Plastice si ale Spectacolului, Economie Generala, Relatii Politice Internationale, Filosofie, Jurnalism, Drept, Istorie, Stiinte Politice, Sociologie. Procesul de selectie include patru etape (pre-selectie dosare, test de limba engleza, interviu, selectie finala). Data limita de depunere a dosarului este 30 noiembrie 2004. Informatii suplimentare si formulare de inscriere se pot obtine de pe site-ul Fundatiei pentru o Societate Deschisa, la adresa www.osf.ro, sau de la biroul de relatii cu publicul al FSD, e-mail: info@buc.osf.ro, str. Caderea Bastiliei nr. 33, sector 1, 010613, Bucuresti, tel: 021-212.11.01, 021-212.11.02.

BULGARIA. Elevii care vor sa studieze in afara pot aplica pentru Universitatea Americana din Bulgaria, o institutie independenta infiintata in 1991 si acreditata in Statele Unite, localizata in Blagoevgrad, un oras universitar aflat la 100 km de capitala Bulgariei, Sofia. Programul se adreseaza elevilor din ultimul an de liceu sau absolventilor de liceu, promotiile 2003, 2004. Programul ofera patru ani de studii intr-unul din domeniile: studii sud-est europene, studii europene, Business Administration, economie, jurnalistica si comunicare, stiinte politice si relatii internationale, limba si literatura Engleza, istorie, informatica, matematica.

Dosarul de inscriere trebuie sa cuprinda un formular tip, trei scrisori de recomandare - tip, in limba engleza, foaia matricola (copie legalizata si traducere autorizata in limba engleza). Sunt acceptati numai candidatii avand media peste 8,00. Cei interesati vor sustine un test de limba engleza in data de 10 decembrie 2004. Bursele se acorda pe baza meritelor academice si a nevoii financiare demonstrate. Dosarul de inscriere se depune in doua exemplare (original si fotocopie). Dosarele depuse nu se returneaza. Termenul limita de depunere a dosarelor este 2 decembrie 2004. Informatii suplimentare si formulare de inscriere se pot obtine de pe site-ul Fundatiei pentru o Societate Deschisa, la adresa www.osf.ro, sau de la biroul de relatii cu publicul al FSD, e-mail: info@buc.osf.ro, str. Caderea Bastiliei nr. 33, sector 1, 010613, Bucuresti, tel: 021-212.11.01, 021-212.11.02.

×