x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 trucuri pentru o siluetă ideală. Spuneți NU dietelor!

5 trucuri pentru o siluetă ideală. Spuneți NU dietelor!

24 Sep 2015   •   12:41
5 trucuri pentru o siluetă ideală. Spuneți NU dietelor!

Să ardem cât mai multe calorii și să fim în formă pe durata întregului an sună minunat, dar de cele mai multe ori ne este greu să facem schimbările necesare pentru a slăbi.

Dietele nu sunt neapărat o idee bună, pentru că de cele mai multe ori după o lungă perioadă de restricții, revenim la vechile obiceiuri și ne îngrășăm mai mult decât am reușit să slăbim. Potrivit www.healthyfoodhouse.com, nutriționiștii ne sfătuiesc să adoptăm un stil de viață ordonat și să facem alegeri sănătoase ori de câte ori avem ocazia.

Principiul după care ar trebui să ne ghidăm: mâncați suficient, mâncați corect și ardeți caloriile într-un mod plăcut. Alegeți un hobby care să implice mișcare fizică și apelați la câteva trucuri care vă vor accelera metabolismul.

În continuare vă oferim cinci sfaturi cu ajutorul cărora veți arde mai multe calorii fără a ține dietă:

1. Beți mai mult apă!
Majoritatea persoanelor nu conștientizează cât de deshidratate sunt. Doar consumând mai multă apă veți observa diferența în ceea ce privește pierderea kilogramelor. În plus, mulți dintre noi confundă foamea cu setea și de aceea, o idee bună ar fi să aveți întotdeauna o sticlă de apă la îndemână. Apa face minuni pentru corp.

2. Consumați mai multe super-alimente!
Adăugați în meniurile zilnice cât de multe super-alimente doriți. Sunt pline de vitamine, minerale și alți nutrienți care vă vor umple de energie și vă vor face metabolismul să funcționeze mai bine.

Nimeni nu vrea să se simtă obosit și greoi pe durata întregii zile, de aceea dieteticienii recomană să evitați zahărul la micul dejun. Super-alimentele sunt alegerea ideală, pentru că majoritatea sunt extrem de gustoase. Cele mai bune idei ar fi afine, goji sau iaurt.
Alegând super-alimente la micul dejun veți observa o diferență majoră în cel mai scurt timp.


3. Alegeți un hobby care să vă mențină activ!
Nu există nimic mai amuzant decât un hobby care vă face plăcere. O idee minunată ar fi să găsiți un hobby care implică activitate fizică. Ați obține aceleași efecte ca și când ați merge la sală, fără să mergeți la sală. Într-un fel, vă „păcăliți” corpul să exerseze.


4. Beți cafea!
Studii recente demonstrează efectele benefice ale cafeinei în ceea ce privește procesul de slăbire. Cum? Cafeaua, consumată la micul dejun, ne ajută să ardem mai multe calorii pe durata zilei.


5. Dormiți mai mult și mai bine!

Atunci când dormiți suficient, veți fi mai puțin predispus să serviți diverse gustări nesănătoase. Persoanele care dorm mai puțin de patru ore pe noapte își dereglează metabolismul.

Un metabolism încetinit se traduce prin arderea unui număr mai mic de calorii. Pentru a vă accelera metabolismul se recomandă să mâncați des, alegând alimente sănătoase. Deși se crede că pentru a slăbi trebuie să vă înfometați, nutriționiștii susțin că trebuie să uităm de restricțiile cantitative și să facem alegeri corecte. 

×
Subiecte în articol: dieta cafea