x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 7 motive pentru a deveni mai matinali

7 motive pentru a deveni mai matinali

10 Apr 2016   •   12:37
7 motive pentru a deveni mai matinali
Sursa foto: Konrad B?k

Zilele sunt mai lungi, diminețile mai însorite, dar pentru a deveni cu adevărat mai productivi trebuie să ne trezim mai devreme.

Dacă productivitatea nu este un argument suficient de puternic, ar trebui să trezești mai devreme pentru că:

 

1. Vei putea lua micul dejun în liniște

Adică vei renunța la mâncatul pe fugă. Și nu vei mai cheltui sume enorme pentru a servi o masă sănătoasă. Fă cumpărăturile duminică și vei avea provizii pentru toată săptămâna.

 

2. Vei ajunge la muncă... gata de muncă

De câte ori nu ai ajuns la muncă pe jumătate adormit? Oferă-ți o oră între momentul în care te trezești și ora plecării către birou, recomandă metro.co.uk. În acest fel, vei fi mai alert, mai concentrat, pregătit pentru o zi de lucru.

 

3. Vei avea timp de câteva exerciții fizice

Nu foarte multe… Un scurt antrenament de 15 minute înainte de duș. Sau poți să lași mașina acasă și să mergi pe jos până la birou. Dar chiar și acest efort contează.

 

4. Vei avea timp să îți pregătești prânzul

În primul rând, să îți pregătești acasă masa de prânz se dovedește o alegere înțeleaptă din punct de vedere financiar. În plus, dacă ții dietă sau ai anumite sensibilități alimentare, vei ști sigur că mâncarea din farfurie nu îți va face probleme.

 

5. Vei avea mai mult timp în weekend

O dată ce corpul se obișnuiește cu orele matinale în timpul săptămânii, te vei trezi devreme și în weekend, cu siguranța. Vei avea cumpărăturile făcute și antrenamentul la sală terminat înainte ca prietenii tăi leneși să se fi trezit.

 

6. Vei dormi din ce în ce mai bine

Când ora de culcare se apropie, vei fi foarte obosit și vei vrea să de pui cât mai repede în pat. Trezindu-te devreme, te vei culca devreme, iar calitatea somnului va fi îmbunătățită considerabil.

 

7. Te vei putea lăuda

Da, te vei putea da mare în fața colegilor de serviciu care la ora 11 stau cu ceașca de cafea în mână, dar sunt pe jumătate adormiți. 

×
Subiecte în articol: trezire dimineaţa matinal