x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ce trebuie să mâncăm pentru a încetini procesul de îmbătrânire?

Ce trebuie să mâncăm pentru a încetini procesul de îmbătrânire?

17 Ian 2016   •   16:48
Ce trebuie să mâncăm pentru a încetini procesul de îmbătrânire?

Oase puternice, inimă sănătoasă, sistem imunitar întărit… Include aceste alimente în dietă și te vei bucura de o sănătate de fier în 2016!


Frunze verzi

Fă loc în meniul tău frunzelor de muștar (excelente pentru salate) și celor de sfeclă (preparate la abur). Recomandarea vine din partea Jurnalului European de Nutriție Clinică. Ambele sunt bogate în vitaminele K, A și C, iar consumul lor împiedică dezvoltarea celulelor canceroase.


Semințe

Potrivit mujerhoy.es, o linguriță de semințe de in (bogate în omega 3 și fibre) în diverse preparate ameliorează simptomele menopauzei, în timp ce susanul, bogat în calciu, fortifică oasele.


Fructe de pădure

Un suc fructe de pădure proaspăt îți va aduce aportul necesar de vitamina C și vitamina A. Benefice sunt și afinele și coacăzele, bogate în acid quercitin, cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante.


Cel mai sănătos capriciu
Dacă vrei să mănânci o bucățică de ciocolată neagră, nu îți refuza această plăcere. O cantitate mică de ciocolată neagră ajută la combaterea hipertensiunea și la reducerea nivelului colesterolului rău.
 

×