x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum slăbești fără să ții cură. 10 trucuri simple și foarte eficiente

Cum slăbești fără să ții cură. 10 trucuri simple și foarte eficiente

05 Apr 2017   •   19:30
Cum slăbești fără să ții cură. 10 trucuri simple și foarte eficiente
Sursa foto: travellinglight/Getty Images/iStockphoto

Niciodată nu am putut să țin o cură de slăbire până la capăt sau să nu mă mai îngraș la loc după ce am slăbit. Am reușit la 30 de ani schimbându-mi stilul de viață și de a mânca. Desigur că tranziția nu am făcut-o peste noapte, ci cu pași mici și schimbări simple și suportabile. Dar este, după părerea mea, cea mai viabilă și durabilă soluție, pe termen termen lung.

 

Desigur că schimbarea cea mai de efect și durabilă implică eliminarea prăjelilor, a alimentelor de tip fast food sau ronțănele, a combinațiilor care îngrașă și întoarcerea la simplitate. 

Acum, însă, vorbesc efectiv despre trucuri pe care le puteți aplica de mâine, fără a umbla în mod esențial la conținutul dietei zilnice. Adică:

1. Bea mai multă apă și mai ales când ți-e foame

Ține în permanență lângă tine o sticlă cu apă și bea câte puțin de câte ori poți. Vei vedea că te va face să mănânci mai puțin. În plus, setea este, de cele mai multe ori, confundată cu foamea. Așa că, dacă ai senzația că ai mânca ceva, bea, mai întâi, un pahar cu apă și așteaptă o jumătate de oră. Dacă încă îți mai este foame, mănâncă. Dacă nu, înseamnă că vorbea deshidratarea din tine.

2. Mănâncă puțin și des

Ideea este să nu mănânci niciodată pe fond de foame avansată fiindcă vei consuma o cantitate mult mai mare de alimente decât ai nevoie pentru a te sătura. Soluția este să mănânci ceva cam la 2-3 ore, o mică gustare, gen un măr, câteva alune, vreo 5-6 adică, o banană. Nu vei mai ajunge să fii lihnit de foame și să te îndopi.

3. Mănâncă încet

Există un anumit timp până când senzația de sațietate ajunge la creier. Dacă mănânci încet, vei mânca mai puțin până să te saturi.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×