x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Tristețe, deprimare sau DEPRESIE? Granița poate fi insesizabilă. Afli cum le recunoști și cum trebuie să acționezi

Tristețe, deprimare sau DEPRESIE? Granița poate fi insesizabilă. Afli cum le recunoști și cum trebuie să acționezi

28 Oct 2015   •   07:52
Tristețe, deprimare sau DEPRESIE? Granița poate fi insesizabilă. Afli cum le recunoști și cum trebuie să acționezi

Un proverb chinezesc spune că nu poți împiedica păsările tristeții să zboare pe deasupra capului tău, dar te poți împotrivi să își facă cuib în părul tău”.

Tristețea pemanentă și aparent fără motive intemeiate poate influența în mod negativ starea, gândirea și comportamentul celui ce o trăiește, generând, în cele din urmă, o stare de depresie. Aceasta se manifestă prin diverse simptome, dar cel mai des întâlnite sunt un sentiment profund de tristete și pierderea interesului față de orice fel de activități.

Considerată o tulburare afectivă marcată prin modificarea dispoziției, în sens negativ, depresia este o afecțiune des întâlnită. Aproximativ 1 din 10 adulți sunt afectați de depresie - aproape de două ori mai multe femei decât bărbați. Depresia poate să apară oricând, dar de cele mai multe ori se face simtiță pentru prima dată între sfârșitul adolescenței și vârsta de 25 de ani.

Te-ar putea interesa și
Profețiile „scrise” de părintele Arsenie Boca în fresca Bisericii Drăgănescu

Decesul unei persoane apropiate, pierderea locului de muncă, sau încheierea unei relații reprezintă experiențe dureroase pentru oricine. Este normal să existe trăiri de tristețe și durere ca răspuns la asemenea evenimente stresante. Persoanele care trec prin asemenea situații dificile se pot descrie de cele mai multe ori ca fiind „depresive”.

Cu toate acestea, tristetea și depresia nu sunt similare. În timp ce ..........................

Citește mai departe să afli care sunt diferențele dintre depresie și tristețe și cum trebuie să le ataci pe fiecare în parte.

×