x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Moduri naturale de a trata tusea

Moduri naturale de a trata tusea

18 Oct 2017   •   16:49
Moduri naturale de a trata tusea
Sursa foto: unknown

Tusea, modul prin care se îndepărtează produsele străine din căile respiratorii, este din ce în ce mai prezentă în această perioadă a anului. Farmaciile sunt pline de leacuri pentru tuse, de la pastile la siropuri de toate felurile, însă cele mai bune remedii vin din farmacia naturii.

1. Sirop de ridiche neagră

Siropul de ridiche neagră este cunoscut pentru capacităţile sale de a vindeca orice fel de tuse, atât cea seacă, cât şi ce productivă.

Se spală o ridiche neagră şi se pune într-un bol. La capătul cu frunze se face o scobitură, care se umble cu o linguriţă de miere naturală. Se aşează ridichea lângă o sursă de căldură, iar în 6-12 ore, aceasta va lăsa un sirop.

2. Vinul de ceapă

Ceapa are capacitatea de a ameliora tusea, dar şi durerile de gât şi durerile de cap

Într-un vas se pun 200 grame de ceapă tocată mărunt, 100 grame miere şi 500-600 ml vin natural de ţară. Se amestecă şi se lasă la macerat, la loc călduţ, după care se filtrează şi se iau câte trei-patru linguri pe zi.

3. Ceai de nuci

Ceaiul de nuci este eficient pentru orice fel de tuse.

Se fierb trei căni de apă. Când apa clocoteşte, se adaugă cinci nuci spălate şi crăpate. Se lasă încă 10 minute la fiert. Ceaiul se bea călduţ şi neîndulcit.

4. Usturoi

Usturoiul este un antibiotic natural, recomandat în caz de răceală. În plus, se recomandă consumul de usturoi la o masă, de cel puţin două ori pe săptămână.

Se dau prin răzătoare o căpăţână de usturoi şi 10 cepe. Se amestecă şi se fierb pentru cinci minute într-un litru de lapte. Se poate îndulci cu miere şi se ia o lingură la fiecare două sau trei ore.

5. Piper alb

Se amestecă un vârf de cuţit de piper alb cu o linguriţă de miere şi se consumă de trei ori pe zi, până când dispare tusea.

×