x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Factorii care pot duce la infertilitate

Factorii care pot duce la infertilitate

28 Iun 2017   •   18:16
Factorii care pot duce la infertilitate

Se știe că fertilitatea scade odată cu înaintarea în vârstă. Însă, sunt mai mulți factori externi care pot afecta fertilitatea unei femei, chiar dacă ea este sănătoasă. Iată care sunt, scrie clicksanatate.ro.

Stresul

Nivelul crescut de stres poate duce la întârzierea conceperii copilului. În plus, stresul poate contribui la dezvoltarea de diferite boli, cele mai multe fiind provocate pe fond nervos. Dacă muncești mult iar stresul este prezent în fiecare zi din viața ta, ai grijă că pe viitor sănătatea hormonală îți poate fi afectată.
Fumatul

Femeile care fumează se pot confrunta cu infertilitatea. În plus, dacă ai rămas însărcinată, pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului este important să renunți la fumat.
Cafeaua

Cafeaua interferează cu contracțiile musculare ale ovarelor, iar acest lucru poate duce la întârzierea conceperii. În plus, cafea, stresul și fumatul sunt principalii factori care pot scade fertilitatea. Dacă bei mai mult de două cești pe zi, ar trebui să reduci din număr, ca să nu suferi mai târziu.

×
Subiecte în articol: infertilitate stres fumat