x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Modul eficient de a ne potoli foame atunci când suntem la regim

Modul eficient de a ne potoli foame atunci când suntem la regim

02 Apr 2018   •   14:47
Modul eficient de a ne potoli foame atunci când suntem la regim

In primul rand, ar trebui sa avem stabilite ore fixe de masa si sa incercam sa le respecti cat mai bine. Chiar daca jobul nu ne permite sa luam masa pe indelete, ne putem desprinde de calculator cateva minute pentru o gustare. Totul tine de vointa. Asa cum corpul se obisnuieste cu anumite ore de somn si de trezire, la fel el se va obisnui si cu un program de mese si dupa un timp va incepe sa ni se faca foame numai la intervalele de timp stabilite in urma programului impus.

  • Bea apa! Este recomandabil sa bem aproximativ 2 litri de apa pe zi. Cafeaua, bauturile si ceaiurile indulcite mai mult ne deshidrateaza. Apa da senzatia de satietate si, in plus, este posibil ca foamea sa fie de fapt cauzata de deshidratare. 
  • Sa manancam supe! Au continut caloric scazut, iar starea de satietate se instaleaza foarte rapid. In plus, sunt foarte bune pentru tranzitul intestinal. 
  • Sa consumam salate mari! Putem adăuga si dressing, dar fara sa exageram. Foamea nu va mai aparea decat mult mai tarziu. 
  • Consumul de fibre este recomandat! Acestea se “umfla” in stomac si ne saturam mult mai usor. Nu are cum sa ni se facă foame dacă stomacul este plin.

Este foarte posibil ca foamea sa nu aiba cauze fizice, ci psihice. Trebuie sa facem diferenta dintre foame si pofta si sa identificam momentele cand riscam sa calcam stramb. Este nevoie voință pentru a incepe o cura de slabire dar nnu este imposibil, este suficent sa ne analizam si sa ne dam seama ca pentru a trai mai sanatos si mai mult este necesar sa slabim

×
Subiecte în articol: regim cură de slăbire