x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Alimentele care ne ajută să ne întărim sistemul imunitar

Alimentele care ne ajută să ne întărim sistemul imunitar

24 Ian 2018   •   21:50
Alimentele care ne ajută să ne întărim sistemul imunitar

Avem nevoie oricand de un sistem imunitar puternic, dar mai ales iarna, cand organismul trebuie sa faca fata unor provocari suplimentare. Anumite alimente vin sa ne dea o mana de ajutor.

Alimente care intaresc sistemul imunitar. Supa de pui, pestele gras, usturoiul sunt doar trei dintre alimentele pe care ne putem baza atunci cand sistemul imunitar este in declin. Si nu sunt singurele. Supa de pui este un remediu natural atunci cand suntem raciti si tusim. Ea contine colagen, alaturi de aminoacizi si nutrienti care previn inflamatiile si intaresc sistemul imunitar, portivit adevarul.ro, care citeaza cnn.com. 

Alimente care intaresc sistemul imunitar. Iaurtul este o sursa naturala de probiotice, cunoscute si drept „bacterii bune“ care traiesc in sistemul digestiv. Studiile facute pana acum au aratat ca un sistem digestiv eficient ajuta imunitatea, dar si odihna de calitate. 

Alimente care intaresc sistemul imunitar. Pestele gras precum somonul si tonul contin acizi grasi omega-3 care, printre altele, controleaza si inflamatiile  din corp, sustin dieteticienii. Usturoiul este cunoscut ca fiind un atibiotic si un atifungic natural. El contine substante care combat infectiile si distrug bacteriile. 

Scoicile sunt bogate in zinc, mineral indispensabil unui siste imunitar sanatos si care ajuta si la mai rapida vindecare a ranilor. Turmericul are antioxidanti si puternice proprietati antiinflamatorii. 

Fructele si vegetalele pot fi surse ideale de vitamine C, E si A, care sunt caramizi in cladirea sistemului imunitar eficient. 

Hidratarea – 6-8 pahare de apa pe zi - sau ceaiul fierbinte pastreaza caile respiratorii curate. Bauturile dulci si sucurile sunt de evitat.

×
Subiecte în articol: dieta