x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Calul lui Burebista l-a trimis la spital pe Dichiseanu

Calul lui Burebista l-a trimis la spital pe Dichiseanu

18 Feb 2005   •   00:00

FLORIN CONDURATEANU - SA NU-I FIE DE DEOCHI DE VIATA
O iapa, Cleopatra si un caine lup au atentat la sanatatea actorului Ion Dichiseanu. Si, de fiecare data, vedeta a ajuns la spital. Intamplarile erau chiar caraghioase, daca nu se lasau cu ghips si cusaturi in sala de chirurgie. Cum junele-prim al ecranului si scenei teatrelor romanesti facea parte cam din toate distributiile, Dichiseanu nu putea lipsi tocmai din filmul "Burebista". Intr-una dintre zilele de filmare, inainte de a se pune in miscare aparatul de filmat, Dichiseanu isi repeta rolul calare pe armasarul sau. La cativa metri in fata statea Burebista, adica actorul George Constantin, aflat si el in saua de pe spinarea unei iepe albe, frumoase. La un moment dat, armasarul lui Dichiseanu se apuca sa-i faca curte iepei regelui dac. Numai ca frumoasa iapa refuza curtea si da cu copita. Lovitura de copita nu-l atinge pe armasar, ci pe Dichiseanu cel calare, actorul receptioneaza izbitura chiar langa coloana vertebrala si cade din sa. Daca lovitura era mai aproape cu un centimetru de vertebra actorului, Dichiseanu risca sa ramana paralizat.

Din soc, actorul si-a pierdut cunostinta si de-abia la spital a fost pus pe picioare. Un alt necaz a patit popularul actor in timpul unui spectacol cu piesa "Antoniu si Cleopatra". Dichiseanu interpreta rolul lui Antoniu si una dintre scene prevedea ca el, generalul roman, sa coboare o scara in brate cu imparateasa Egiptului. Zis si facut, aratosul Dichiseanu o ia in brate pe sus pe Cleopatra si incepe coboratul scarilor. O treapta insa nu fusese prinsa cum trebuie, se desprinse si actorii principali sunt pe punctul sa se pravaleasca. Ca s-o fereasca pe Cleopatra, Dichiseanu face o pirueta si cade el dedesubt cu imparateasa peste el si glezna sucita. Urmarea a fost turnarea ghipsului pe piciorul cu fractura al generalului roman. Dichiseanu a stat trei luni cu piciorul imobilizat, gandindu-se si el ce femeie periculoasa a fost Cleopatra.

A treia patanie care l-a trimis la spital pe Dichiseanu s-a petrecut tot la o filmare. Trebuia sa se lupte cu un spion intr-o pestera si Securitatea era pe urmele lor, asa prevedea scenariul. Nu s-au lasat dublati de cascadori nici Dichiseanu, nici Lazar Vrabie, ei au jucat cu multa convingere scena. Atat de reala a parut bataia dintre cei doi actori, incat un caine politist s-a enervat de incaierare si s-a repezit in carca lui Dichi, muscandu-l zdravan de spate. Coltii cainelui au patruns adanc in carnea lui Dichiseanu, asa ca medicii au fost obligati sa-i coasa la spital rana.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete dichiseanu