x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cura cu strugurii negri şi roz: ne protejează de radiaţii şi ne ajută să slăbim, doar două din multele beneficii

Cura cu strugurii negri şi roz: ne protejează de radiaţii şi ne ajută să slăbim, doar două din multele beneficii

30 Aug 2016   •   18:11
Cura cu strugurii negri şi roz: ne protejează de radiaţii şi ne ajută să slăbim, doar două din multele beneficii

Strugurii negri şi roz conţin resveratrol, substanţă care aduce o sumedenie de beneficii pentru sănătate.

Ne ajută să slăbim

Resveratrolul din struguri când este combinat cu isoflavoinoizii din soia ne ajută să slăbim, reducând dramatic capacitatea celulelor de a depozita grăsimi cu 130% şi determină distrugerea grăsimii cu o rată de 246% mai mare decât în mod normal.

Ne protejează inima

Resveratrolul imbunătăţeşte capacitatea de dilatare a vaselor de ceea ce duce la un flux mai bun al sângelui. Relaxează pereţii vaselor de sânge şi ajută la scăderea tensiunii arteriale. Doar 10 mg de resveratrolul reduce dramatic riscul de atac de cord.

Curăţă creierul

Această substanţă are capacitatea de a curăţa creierul de plăci şi radicali liberi. elemente care au o strânsă legătură cu boala Alzheimer.

Îmbunătăţeşte capacitatea creierelui

Într-un studiu britanic unui grup de studenţi li s-a dat o anumită cantitate de resrevatrol iar circulaţia sanguină din creier le-a crescut cu 200%.

Ne protejează de cancerul de piele

În numeroase studii s-a observat efectul pozitiv în cancer. Cercetările arată că resvaratrolul protejează piele de ultraviolete şi astfel aceasta este protejată împotriva cancerului.

Protejează organismul de radiaţii

Acest nutrient puternic a demonstrat că are capacitatea de a proteja organismul în timpul radioterapiilor şi astfel că este utilizat ca adjuvant în timpul acestor tratamente.

Luptă cu diabetul

Prediabeticilor cărora li s-a administrat resveratrol zahărul din sânge le-a scăzut cu 10%.

Are efect antiinflamator

Acest efect antiinflamator este probabil şi motivul pentru care este eficient împotriva atacului de cord.

Ajută la recuperarea musculară

Ca antioxidant deosebit de puternic, resveratrolul ajută celulele şi organele să elimine acidul uric cât şi alte toxine din organism ajutând astfel la recuperarea musculară a sportivilor.

Sursa: care2.com

 

×