x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Trei moduri de a scăpa de epuizarea mentală

Trei moduri de a scăpa de epuizarea mentală

30 Mai 2017   •   13:14
Trei moduri de a scăpa de epuizarea mentală

Când te simți obosit și o singură cafea pe zi nu te mai ajută, aplică acest plan în 3 pași pentru a te reechilibra, scrie clicksanatate.ro.

Programul strict de masă și de somn

Observă-i pe cei din jurul tău care sunt odihniți și eficienți la locul de muncă! Dacă îi vei întreba cât dorm sau când mănâncă, vei descoperi că rareori ies din programul loc obișnuit, că adorm și se trezesc pe la aceeași oră și că iau masa la ore fixe.

Nu doar copiii, ci și adulții au nevoie de un program bine pus la punct în privința dietei și a odihnei, pentru că organismul funcționează bine atunci când are o rutină, când se poate reface după activitățile de peste zi. Îți va fi greu să respecți un program, o perioadă de pregătire pentru somn, dar vei vedea că ai mai multă energie dacă te hrănești și dormi ca la carte.

Fă-ți timp pentru pasiuni

Oboseala vine și din faptul că sari de la o activitate la alta și ai mintea mereu la responsabilitățile pe care le ai de îndeplinit, fără a-ți da răgazul de a te opri puțin, de a te bucura de ceva ce-ți face plăcere. Ai nevoie și de pasiuni care să te recompenseze pentru eforturile tale.

Dacă la locul de muncă nu mai găsești satisfacții, dar ești nevoit să accepți situația pentru a-ți plăti facturile, păstrează-ți câteva ore pe zi pentru activitățile favorite. Poate fi un curs de pictură, o ieșire cu prietenele, o oră de alergat sau gimnastică. Alege orice te ajută să ieși din rutină, să uiți de treburile care simți că te presează mental.

×
Subiecte în articol: epuizare mentală oboseala