x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un mare chirurg paraseste Romania, dupa ultimele scandaluri din Sanatate

Un mare chirurg paraseste Romania, dupa ultimele scandaluri din Sanatate

26 Mai 2016   •   20:20
Un mare chirurg paraseste Romania, dupa ultimele scandaluri din Sanatate

“Astăzi, 25 mai, am efectuat ultima intervenție chirurgicală în Secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Clinic de Pneumologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca. Prima intervenție efectuată în acest spital a fost efectuată de către mine în octombrie 1983”, a precizat chirurgul pe pagina de Facebook, citat de voceatransilvaniei.ro.

Potrivit unui comentariu al medicului, acesta îşi va continua activitatea la Debrecen, în Ungaria.

Medicul Dan Nicolau, singurul care opera metastazele multiple,  este printre puținii care a refuzat ofertele spitalelor din întreaga lume. Medicul clujean spune că a refuzat să plece din țară pentru că, în opinia sa, nu ar fi putut crește în carieră la fel de bine ca aici.

În februarie 2016 Dan Nicolau şi-a depus demisia din funcţiile de şef al Secției de Chirurgie Toracică, de membru al comisiei consultative a Ministerului Sănătăţii şi din cea de preşedinte al Comisiei teritoriale pentru avizarea tratamentelor în străinătate.

Recent, chirurgul a demisionat din Partidul România Unită şi din toate funcţiile deţinute în conducerea formaţiunii politice.

Chirurgul Dan Nicolau a demisionat în urma scandalului copiilor decedaţi în spitale şi a cerut demiterea ministrului Sănătăţii, care, între timp, a fost înlăturat din Guvern.

×