x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vă confruntați cu această problemă? Iată ce afecțiuni grave ar putea indica...

Vă confruntați cu această problemă? Iată ce afecțiuni grave ar putea indica...

17 Mar 2017   •   18:14
Vă confruntați cu această problemă? Iată ce afecțiuni grave ar putea indica...

Este mult mai ușor să previi decât să combați, spune un vechi proverb. Același lucru este valabil și în cazul bolilor și de aceea, medicii recomandă să facem analize și teste medicale în mod regulat și să acordăm atenție chiar și celor mai mici schimbări care se petrec în corp.

Carențele de vitamine și/sau minerale sunt cel mai greu de observat din cauza faptului că nu acordăm atenție semnelor pe care ni le transmite organismul. De fapt, deficiențele sunt vizibile și în exterior, dar trebuie să știm ce să urmărim.

Potrivit healthyfoodteam.com, dacă în ultima perioadă ați observat crăpături la colțurile buzelor, există posibilitatea să vă confruntați cu una din următoarele afecțiuni sau tulburări:

  • Deficiență de vitamina B
  • Afecțiuni stomacale asociate cu producția excesivă de acid gastric
  • Posibilă declanșare a anemiei, cauzate de deficiența de fier
  • Candida
  • Riscul de a dezvolta diabet

 

Dacă aveți crăpături la colțurile buzelor constant, ar trebui să faceți un set complet de analize și să discutați cu medicul. De asemenea, este important să vă ajustați dieta și să consumați mai multă carne, mai multă brânză, spanac, caise uscate, sparanghel, fasole boabe și linte.

×
Subiecte în articol: sanatate afectiuni simptom crapaturi buza