x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Iată de ce ar trebui să consumați apa în care a fiert orezul

Iată de ce ar trebui să consumați apa în care a fiert orezul

17 Feb 2016   •   17:06
Iată de ce ar trebui să consumați apa în care a fiert orezul

Aruncăm întotdeauna acest lichid, totuși specialiștii sunt de părere că este extrem de sănătos și ar trebui să îl consumăm. Despre ce este vorba?

Imediat ce orezul a fiert, strecurați lichidul într-un alt recipient. „Apa de orez” este gata. Potrivit healthyfoodhouse.com, ar trebui să consumăm această băutură pentru că:


Este cel mai bun remediu pentru febră
Poate fi folosită ca remediu natural împotriva febrei, întrucât împiedică deshidratarea și stările de vomă. În plus, înlocuiește nutrienții pierduți și accelerează procesul de recuperare.

Previne constipația

Având un conținut ridicat de fibre, acest lichid îmbunătățește tranzitul intestinal. De asemenea, stimulează dezvoltarea florei intestinale.

Previne deshidratarea
Apa de orez ar trebui consumată în special vara, când pierdem foarte multă apă prin transpirație.

Combate diareea
Este un remediu excelent atât pentru copii, cât și pentru adulți. Apa de orez nu are contraindicații și nici efecte adverse.

Este o sursă de energie 
Apa de orez are un conținut ridicat de carbohidrați, ceea ce o transformă într-o sursă perfectă de energie. Puteți bea acest lichid dimineața pe stomacul gol.

Oferă protecție UV
Consumul de apă de orez combate efectul nociv al radiațiilor UV. Orizanolul este substanța care ne protejează de razele soarelui.
 

×
Subiecte în articol: apă orez remedii naturale orezul