x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Licoarea care te scapă de bolile de piele: ceaiul de trandafiri

Licoarea care te scapă de bolile de piele: ceaiul de trandafiri

28 Iul 2016   •   16:32
Licoarea care te scapă de bolile de piele: ceaiul de trandafiri

Trandafirii (mai exact, petalele) sunt o sursă bună de vitamina A, B, C, E și K. De asemenea, aceștia conțin acid malic, acid citric, pectină și compuși activi care efect antidepresiv, scrie clicksanatate.ro.

Ceaiul de trandafiri conține o cantitate impresionantă de vitamina C, echivalentă cu cea conținută de 60 de portocale. Așa că, nu e de mirare că această licoare ajută la ameliorarea simtomelor răcelilor și gripei.

Leac eficient în bolile de piele

Este un leac excelent pentru diminuarea iritației în cazuri de eczema, psoriazis, coșuri, prurit alergic. Cum se procedează? Pe locurile afectate se aplică un strat de petale proaspete, care apoi se fixează cu plasture sau tifon.

Tratează conjunctivita

Ceaiul de trandafiri te poate scăpa de conjunctivită. Ce trebuie să faci? O lingură de petale uscate se infuzează în 200 ml apă fierbinte timp de jumătate de oră. Apoi, se strecoară și se lasă la răcit. De câteva ori pe zi, se șterg ochii cu infuzie, iar înainte de culcare, tampoane de vată îmbibate cu infuzie se lasă pe pleoape 30 minute.

Reglează menstruația și  te scapă de infertilitate

Specialiștii spun că ceaiul de trandafiri este un remediu excelent și pentru femeile care au menstruația neregulată, dar poate rezolva și problem de infertilitate. Acest tip de ceai poate calma sistemul nervos , astfel vei scăpa de stres, anxietatea, depresie ori insomnie.

Previne infecțiile urinare, dar și pietrele la rinichi

Această licoare elimină reziduurile toxice din vezica urinară, dar și din rinichi, reducând riscul  de dezvoltare a infecțiilor de tract urinar, dar împiedică și formarea  pietrelor la rinichi.

×
Subiecte în articol: ceai de trandafiri trandafiri